Hur du ändrar en Harley-Davidson Tire

Harley-Davidsons motorcyklar är kända för sin förmåga att ridas för långa sträckor. Under dessa långa resor, kommer motorcykelns däck slits bort och kräver eventuellt byte. Medan de flesta Harley-Davidson ägare delegera uppgiften till en mekaniker, däckbyte själv är ett givande och pengar att spara strävan. Om du är villig att ta sig tid att göra jobbet själv, göra investeringen i en robust motorcykel lyft som kommer att stödja din Harley-Davidson medan du tar bort hjul och däck. Saker du behöver
Motorcykel stativ
Allen hylsnyckelsats
Hex Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Wrench in
ventilkärnan Tool Review Däck strykjärn
Nytt däck
Luftkompressor
Visa fler instruktioner
Wheel Removal
1

Ställ motorcykeln på en motorcykel-specifik stativ eller lyft för att höja den drabbade däcket från marken.
Sida 2

Använda en Allen-uttag, ta bort den främre bromsok s bultar och skjut bromsok utanför frambromsen rotorn. Lossa den främre muttern differentialbroms med en hylsnyckel. Tryck på framaxeln ur framgaffeln och hjulet med en gummihammare. Sänk hjulet till marken och rulla bort från motorcykeln.
3

Ta bort den bakre muttern differentialbroms med en hylsnyckel. Lossa bakhjulet justerare hjälp av en skiftnyckel. Skjut bakhjulet framåt för att lossa drivremmen. Dra remmen från bakhjulet remskiva. Tryck på bakaxeln ur den bakre svingarmen och hjul med en gummihammare. Sänk hjulet till marken och rulla bort från motorcykeln. Addera däckbyte
4

Lägg hjulet på ett par träklossar med bromsrotorn inför upp. Skruva ventilskaftet använda ett verktyg ventil kärna och låta däcket som deflator. Skjut däcket nedåt för att skapa en klyfta mellan hjulets fälg och däck.
5

Sätt ett däck järn mellan däcket och fälgen, placera däcket järn i position klockan 12. Slip ett andra däck järn på plats i 2 klockan. Tryck båda däck strykjärn mot mitten av hjulet för att sträcka en del av däcket över kanten.
6

Ta den andra järn däck däck och ersätta den i 4-positionen klockan. Behåll greppet om första däck järn. Tryck nedåt på andra däck järn att dra mer av däcket över kanten. Upprepa tills hela övre kanten av däcket har sträckt över kanten.
7

Dra ut slangen ur däcket. Dra den återstående kanten på däcket närmare toppen av hjulets fälg. Lyft upp hjulet på sidan och infoga ett däck järn mellan däcket och fälgkanten. Dra däck järn uppåt för att tvinga däcket från fälgen.
8

Placera ett nytt däck på hjulet, hooking den nedre kanten av däcket över den övre kanten av hjulets fälg. Tryck bestämt nedåt på däcket för att tvinga dess nedre kant helt på fälgen.
9

Pumpa upp slangen delvis med en kompressor. Sätt in slangen i däcket och dra ventilskaftet genom hålet i fälgen. Tryck däcket nedåt för att få den återstående kanten på däcket närmare hjulets fälg.
10

Placera ett däck järn mellan däcket och fälgen. Tryck nedåt på däck järn till spaken däcket över kanten. Arbeta dig runt hjulet, stretching små delar av däcket på fälgen tills den är helt monterad på hjulet.
11

Pumpa upp slangen helt med tryckluft som sittplats däcket på hjulet . Sätt tillbaka hjulet på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107096.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.