Felsökning av en CRF150F

Den CRF150F är en motorcykel som tillverkas av Honda. Motorcykeln är konstruerad för användning i terräng och har en 149cc motor. När motorn inte startar eller inte tillräckligt effektiv, måste du felsöka för att fastställa problemet. Problem uppstår vanligtvis från underhåll som inte har gjorts på ett rutinmässigt till cykeln. Detta inkluderar kontroll skick luftrenaren och tändstift. Saker du behöver
Skruvmejsel
Ej brandfarligt lösningsmedel
tändstiftsnyckel
SAE 80 eller 90 växellådsolja sälja Grease
trasa eller tygbit
Bladmått

Visa mer instruktioner
Kontrollera luftrenaren
1

Hitta och ta bort skruven som säkrar den högra sidopanelen i ramen med skruvmejseln. Dra metall stift ur gummigenomföringarna. Ta sidopanelen och ställ den åt sidan.
2

Ta bort skruvarna som används för att fästa locket luftrenaren med skruvmejseln. Ta bort kåpan över luftfiltret och ställ den åt sidan. Koppla ur den inställda fjädern som trycker luftrenaren på plats. Ta luftrenaren ur huset.
3

Separera hållaren luftrenaren från luftrenaren. Rengör luftrenaren genom att tvätta den i ett lösningsmedel som är icke-brandfarlig. Låt luften renare för att torka.
4

Blötlägg luftrenaren i SAE 80 eller 90 växellådsolja och sedan pressa luften renare för att ta bort överflödig olja. Sätt luftrenaren i luften renare genom att rikta in flikarna med hålen.
5

Rengör insidan av luftrenarhuset med en ren trasa eller trasa. Applicera en liten mängd fett på kanterna av luftrenaren. Sätt luftrenaren tillbaka in i huset och engagera den inställda våren.
6

Ställ luftfilterhuset tillbaka på plats och dra åt skruvarna. Byt den högra sidopanelen.
Kolla Tändstift
7

Ta tändstiftet täcka bort tändstiftet. Ta bort tändstiftet med tändstiftsnyckel genom att vrida nyckeln moturs för att lossa tändstiftet, dra tändstiftet ur motorn.
8

Undersök tändstiftet och rengör all smuts som finns vid basen med en trasa eller trasa. Om det finns något slitage eller om tändstiftet är sprucken, kommer det att behöva bytas ut.
9

Kontrollera gapet på tändstiftet med bladmått. Avståndet ska vara mellan 0,03 inches och 0,04 tum.
10

Sätt tändstiftet i motorn och tråd för hand. Fortsätt att dra åt tändstiftet genom att vrida den medurs med tändstiftsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110444.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.