Hur får rosta ut av mortorcycle gastankar

Med tiden kommer rost bygga upp inuti din motorcykelns bensintank. Om den inte behandlas, kommer detta uttjänt slemhinnan i tanken och skapa hål i den. Detta kommer att orsaka mer problem än att förlora bränsle, den läckande gasen är extremt farligt runt den yttre värmen av motorcykeln medan den är i drift. Om du inte vill ha för att ersätta ett hål fylld tank, måste du rengöra rost ur tanken. Saker du behöver
Flare-skiftnyckel
gummislangar
Bultar
destillerat vatten
Grus
Dieselbränsle
BBs
Visa fler Instruktioner

1

bort bensintanken från motorcykeln. Den exakta borttagningen varierar beroende på modell, men man brukar behöva koppla ur bränslet och /eller linjer vakuum - de kan ha snabbkopplingar eller kräva flare-mutter skiftnycklar - och ta bort bultarna för tanken.
2

Häll ut resterande bränsle ur tanken. Bensin avdunstar snabbt, utan hålla det borta från allt brännbart ändå. Anslut alla hålen för bränsleledningar i tanken - fastspänning små slang bitar på hålen och tak dem med bultar är en bra metod
3

Lägg en liter vardera av destillerat vatten. och fint grus eller ren sand i tanken och stäng tanklocket. Skaka tanken flera gånger och rotera runt för att lossa rost i tanken. Häll blandningen ut efter några minuter och skölj ur tanken.
4

Upprepa ovanstående steg, denna gång med en kvart till en halv liter diesel och antingen grus eller kulor. Öppna tanklocket varje några minuter och kontrollera tankens tillstånd. Upprepa tills du har tagit bort så mycket av rost som du kan, häll sedan ut blandningen.
5

Spola tanken med blyfri bensin, ta bort locken från de beslag bränsleledningen till stöd i detta. Se till att skölja ur all diesel innan montering och anslutning av gastank tillbaka på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106744.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.