Hur du justerar en koppling på en Valkyrie Motorcykel

Hondas Valkyrie kryssaremotorcykeln sätter sig från konkurrenterna med sin enorma sexcylindriga motorn, lånad från Hondas Goldwing. Att hålla motorn under kontroll är en hydrauliskt manövrerad koppling, som drivs av en huvudcylinder på vänster handtag som tillåter kopplingen att frikopplas med liten ansträngning. Tyvärr kan detta system vara kontaminerade eller fälla luftbubblor inuti kopplingen linjen, skapa problem som sträcker sig från kopplingen slirar till en ineffektiv, svampig känsla kopplingshandtaget pull. Ta bort eventuell luft eller förorenad vätska kan lösa dessa problem. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Spruta
DOT 4 bromsvätskan
Clear plastslang
Container
9 mm nyckel
Shop handdukar
Skyddshandskar

Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på cykelställ. Vrid styret helt åt höger för att placera cylindern koppling master på vänster handtag i ett vågrätt läge.
2

Ta paret av skruvar som håller fast vätskebehållare locket till kopplingen huvudcylinder med en stjärnskruvmejsel. Dra det inre membranet och sätta plattan ur oljebehållaren. Med hjälp av en spruta, suga ut gammal bromsvätska från huvudcylindern. Fyll på oljebehållaren med färska DOT 4 bromsvätska.
3

Följ koppling huvudcylinder hydrauliska ledningen till kopplingens slavcylinder på motorn. Placera en längd av klar plast slangen över spetsen på slavcylinderns luftavtappningsventil. Placera den andra änden av slangen i en behållare för att samla används bromsvätskan.
4

Öppna luftavtappningsventil moturs ett halvt varv med en 9 mm nyckel. Dra i kopplingshandtaget för att tvinga en liten mängd bromsvätska vår av luftavtappningsventil. Stäng luftavtappningsventil, vrida den ett halvt varv medurs med en 9 mm skiftnyckel. Släpp kopplingshandtaget långsamt. Upprepa vid behov tills bromsvätskan instängd i plastslang är klar och fri från luftbubblor. Kopplingshandtaget bör kräva en liten mängd ansträngning för att koppla ur kopplingen. Upprepa det här steget om kopplingshandtaget rör sig fritt utan motstånd.
5

Toppa med koppling huvudcylinder s vätskebehållare med färska DOT 4 bromsvätska. Torka bort all spilld vätska med en ren butik handduk. Sätt i set plattan och membranet i behållaren och placera kåpan över det. Sätt i och dra åt lockets skruvar med en stjärnskruvmejsel.
6

Avlägsna plaströret från luftavtappningsventil och torka utspilld vätska bort omedelbart med en ren butik handduk. Dra åt luftavtappningsventil med en 9 mm skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107359.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.