Hur man installerar ett Hastighetsmätare kabel på en 1984 Nighthawk

I början av 1980-talet, uppdaterade Honda bilden av sina omhuldade CB serie motorcyklar. Växling från de runda strålkastare som används på tidigare CB modeller, var den nya CB650 Nighthawk utrustad med en distinkt rektangulär strålkastare. Tyvärr blev det samma strålkastare också en olägenhet när kabeln driven hastighetsmätare krävs reparation. Medan ersätta en skadad kabel är ganska lätt, räkna ut hur man får bakom strålkastaren för att komma åt hastighetsmätaren lämnade många ryttare klia sina huvuden. Borttagning av strålkastare är lättare än det verkar och gör ersätter hastighetsmätaren kabeln en bris. Saker du behöver
Insexnyckelsats, metriska
Tänger
ersätter hastighetsmätare kabel
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna Allen bultar som håller fast strålkastare montering på framgaffeln med en 8 mm insexnyckel. En bult på varje sida säkrar pannlampan. Dra strålkastare församling bort från sina fästen och dra bort kablage från båda strålkastare lökar. Ställ strålkastare församling undan.
2

Ta bort originalet hastighetsmätaren kabeln med en tång för att lossa kabeln muttern. Dra ut kabeln i hastighetsmätaren och även om framgaffeln. Ta del av hur kabeln drogs till hastighetsmätaren.
3

Följ hastighetsmätaren kabeln på växellådan på framhjulet. Lossa kabeln muttern med en tång och dra kabeln fri från växellådan.
4

Slip den fyrkantiga änden av kabeln till framhjulet växellådan och skruva fast kabeln muttern med ett par av tång. Dra den nya kabeln till hastighetsmätaren, efter den ursprungliga kablarna vägen. Slip den räfflade kabeländen in hastighetsmätaren och dra kabeln muttern med en tång.
5

Återanslut strålkastare lökar till kabelnät och skjut strålkastare monteras i fästen. Sätt i och dra åt de 8 mm insexskruv bultar löst. Justera den vertikala av strålkastarens och dra åt insexskruvarna helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106986.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.