Hur kontrollerar jag oljenivån på en Yamaha V-Star 1100?

Som nästan varje motorcykel på vägarna idag, bygger Yamahas mäktiga XVS 1100 V-Star på en jämn olja för att smörja de inre delarna av dess motor. Oljenivån avtar miles och tid slitage på, antingen att brännas bort av motorn eller, i värsta fall-scenario, fly genom läckor i motorhuven. Kontrollera oljenivån på din Yamaha V-star 1100 innan varje åktur är avgörande för att förhindra motorskador. Lyckligtvis kontrollera din olja är enkel. Instruktioner
1

Sänk dina V-Star på sin kick monter, i friläge och starta motorn. Låt motorn gå några minuter, värmer upp oljan för att ge en korrekt avläsning oljenivå. Stanna motorn och slå av tändningen när oljan värms helt.
2

Placera dig själv på vänster sida av motorcykeln. Hukar sig en aning så att du kan se "oljesynglaset" fönster på motorn fallet, precis ovanför den främre vänstra foten peg. Ta del av den övre och lägre betyg indikatorn på oljesiktglas fönster. Den övre markeringen anger den maximala olje kapacitet, medan den nedre markeringen står en nästan tom oljenivån.
3

tag vänster handtag med vänster hand och motorcykelns ram med höger hand. Höj motorcykeln i upprätt, lodrätt läge. Observera oljan fönstret synglaset när det fylls med olja, hålla motorcykeln stadig som oljan kan ta några sekunder att fylla
4

Notera oljenivån i förhållande till den övre och undre. oljenivåindikator markerar på synglaset. Oljenivån ska vara vid eller nära mitten av båda varumärkena. Om oljenivån är för hög, dränera en liten summa från motorn med en handpump från oljepåfyllningsöppningen. Likaså tillsätt oljan långsamt i oljepåfyllningsöppningen att höja oljenivån.
5

försiktigt sänka motorcykeln tillbaka på sin kick stand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106780.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.