Hur installerar jag en cigarettändare på en Honda GL1500 motorcykel?

Installationen av en cigarettändare på en Honda GL1500 ger dig ett eluttag för att köra enheter som radarvarnare, mobiltelefoner och annan 12-volts plug- i tillbehören. Det finns flera olika typer, men de faller i grundläggande kategorier av en styresmonteringen, eller en infälld montering ljusare. Stegen för kabeldragning och installation följer ett grundläggande mönster, men för frågor alltid konsultera installationsinstruktionerna som medföljer ditt kit och din reparation manual. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
multimeter eller testlampa
kontakter kablar eller lödkolv
eltejp eller värme krympfilm
Borra med en hålsåg lite
Visa fler instruktioner
1

Bestäm var du ska montera din cigarettändare. Om du installerar ett cykelfäste switch, välj en plats på styret där tändaren kommer att vara åtkomliga och inte störa styrningen eller andra redan installerade tillbehör när något är anslutet till det. Montera den lätt, utan att dra åt fästelement, med en anordning inkopplad, och vrid styret åt vänster och höger, kontroll av frigång. Om du installerar en flushmonteringssats, kontrollera området bakom där du vill installera brytaren, och se till att du har utrymme för djupet av lättare och ledningar som kommer att behöva vara ansluten till den bakre delen av det.

2

Använd testlampan eller multimeter för att hitta en smält ström tråd, eller en konstant ström-ledningar från batteriet. Om du använder en konstant ström tråd, installera minst ett 15 amp inline säkring. Anslut ström-ledningar från tändaren till önskad tråd antingen använda en tråd kran typ elektrisk kontakt - ofta ingår i satsen - eller löda. Lödning är att föredra, eftersom det gör en mer permanent anslutning. Skydda alla anslutningar med eltejp eller värme krympplast.
3

Jorda lättare jordledningen till en bra kropp marken, ofta tillgängliga på ramen eller genom att ansluta jordledningen till en annan befintlig mark tråd.
4

Installera ljusare på vald plats. Om du installerar det infälld montering, borra hålet noga med korrekt storlek hålsåg bit, och montera tändaren i det. Om du installerar på styret, installera klämmorna och dra för att stabilisera den ljusare.
5

Testa tändaren genom att koppla in en av de enheter som du tänker använda i den. Om du använder ett cykelfäste switch täcka kablarna med tråd hölje för att skydda dem från väder och att förbättra sitt utseende.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110592.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.