Hur man byter tändstift på en 2000 Sportster XL

Ingenting går riktigt som en Harley Sportster. Liten, snabb och kraftfull, är Sportster den lilla Harley som kunde. För att hålla det igång Sportster motor smidigt kräver regelbundet byte av tändstift. När korrekt gap och installerade, kan nya tändstift jämna ut en grov körs motorn och förbättrad effekt och effektivitet. Servicemanualen föreslår byte var 10.000 miles, men enligt Benny Miller, certifierad Harley mekaniker för Renegade Cycle i Mesquite, Texas, tändstift ska bytas varje 3000 miles, eller varje oljebyte, för att säkerställa maximal prestanda. Det tar bara ett par steg för att byta pluggarna. Saker du behöver
2000 Sportster XL
8-tums nåltång
5/8-tums Tändstiftshylsa
Socket spärrfunktion Sida 2 tändstift (Harley-Davidson 6R 12 rekommenderas) Billiga 3-tums ratchet förlängning
Tapered bladmått
Antiseize smörjmedel
penetrerande olja (tillval) katalog Thread chaser (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Vänd både tändningen och döda växlar till "off" läge. Om Sportster har körts, kan motorcykeln svalna innan du fortsätter att undvika brännskador.
2

Lokalisera tändkablarna på vänster sida av Sportster, precis under bensintanken skjuter ut från cylindern huvud. Använda spetstång, greppa en tändkabeln vid förtjockad bas nära cylindern. Undvik att dra i kabeln ovanför denna skyddade bas eftersom det kan skada den inre strukturen av kabeln. Bänd uppåt, ta bort tändkabeln från tändstiftet och cylindern. Notera vilken kabel går till varje cylinder för att undvika korsade kablar.
3

Placera en 5/8-tums tändstiftshylsor över tändstiftet. Bifoga en 3-tums ratchet förlängning och spärrskaft. Vrid ratchet i moturs riktning. Fortsätt att vrida tills tändstiftet lossnar från topplocket. Undersök den gamla kontakten för tecken på oljefyndigheter eller motorslitage. Kontrollera gängorna inuti cylindern för insättningar eller korrosion. Använd penetrerande olja för att mjuka upp eventuella avlagringar och en tråd chaser att rengöra gängorna.
4

Gap ersättande pluggen genom att placera elektroden öppning av pluggen över den smalaste delen av den mellanrumsbildande spårvidd. Skjut pluggen öppningen tills den är jäms med rätt gapstorleken. A 2000 Sportster bör gap mellan 0,038-0,043 inches (0,96 till 1.09mm).
5

Applicera ett tunt lager antiseize smörjmedel på gängorna för att ersätta tändstiftet. Med handen, placera tändstiftet i topplocket öppning och vrid medurs, hand dra åt den tills den gör motstånd. Undvik korsgäng pluggen. Placera a5/8-inch uttag över änden av tändstiftet. Med hjälp av hylsnyckel, vrid den medsols tills tändstiftet blir tätt, oftast en annan kvarts varv. Inte för hårt.
6

Med handen, placera en tändkabeln över lämplig tändstiftet. Tryck nedåt på kabeln tills det inte längre kommer att sänka.
7

Vrid på tändningen. Se till att motorcykeln är i neutralläge. Vrid kill switch till "på" läge. Tryck in startnyckeln tills motorn startar. Lyssna efter eventuella avvikelser i rytmen och tomgång. Justera tomgång som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107014.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.