Hur man avgör Slitage på Sport cykeldäck

Däckslitage är en urholkning av gummi från däcket på grund av konstant friktion med vägen. Så småningom, kommer användningen av en sport cykel bära ner däcken tills de blir skev och riskerar att brista. Flera faktorer kan bidra till ökad däckslitage, till exempel felaktigt pumpade däck. Det är klokt att kontrollera däckets slitbana på din sport cykel för att hålla dig säker när du tar din cykel för ett spinn. Instruktioner
1

uppmärksam på hur din bakdelen rider runt hörn. Om det känns lite lösare än det gjorde tidigare, kan det vara dags för nya däck.
2

Leta efter slitagevarnare, även känd som "slitlister", som börjar synbart växa när däcket slits tunna. Slitagevarnarna visas som staplar som löper från ena sidan av slitbanan till den andra, och är inställd på 1/32-inch av kvarvarande mönsterdjup. Om du ser slitagevarnare, får däcket bytt.
3

Använd öre trick, som ofta används för vanliga bilar. Sätt ett öre mellan trappstegen med Lincolns huvud pekade nedåt. Om kanten på däcket inte når Lincolns hår, är det dags för nya däck.
4

Leta efter utsatt däckkord eller tyg, vilket indikerar att däcket farligt är sliten och behöver bytas ut innan du rida den igen för att undvika en katastrofal krasch från en blåst däck.
5

Köp en mätare mönsterdjup om du fortfarande osäker. Ett mönsterdjup mätare kommer att berätta exakt hur mycket trampa du har kvar på ditt däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110431.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.