Hur du justerar en 50CC fyrtaktskrafter Förgasare

Scooter och små förgasare motor kommer i många former och storlekar. För att utföra justeringar men det finns tre grundtyper. Det finns de med ett bränsle justerskruv, de med en luft justerskruv och som har både justeringar. På mindre förgasare, den senare typen är sällsynta. Justerskruvar är ofta svåra att komma åt, och i USA Street Legal motorcykel skruvar är täckta eller pluggas för att förhindra amatör anpassningar som kan påverka utsläppen. Dessa lock är ovanliga på mindre motorer utom i Kalifornien, där utsläppen lagar är striktare. Dessa lock är lätt bort för reparation. Saker du behöver
Knubbig flat skruvmejsel Flighter Long Phillips skruvmejsel
verktyg Justering av förgasare (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Hitta justerskruven. Antingen rådfråga din manual, eller leta efter en liten skruv i ett försänkt hål med ett platt huvud topp. Ibland är skruvarna sitter på undersidan av förgasaren. Använda lång skruvmejsel, lossa klämmor på intaget och luft stövlar rutan och vrid sedan förgasaren så det är lättare att se. På Street Legal skotrar, leta efter en kopparfärgad lock eller plugg på antingen motorsidan eller luftskåpet sidan av förgasaren. Om det behövs, ta bort pluggen.
2

Identifiera om skruven är en luft eller bränsle skruv. Luftskruven kommer att ligga närmast luften rutan, bort från motorn på förgasaren. Bränslet skruv kommer att vara placerad på motorn, eller intag sidan av förgasaren. Vrida skruven medurs minskar mängden luft eller bränsle som når motorn. Vrida skruven moturs kommer att resultera i mer bränsle för luft in i motorn.
3

Dra intaget och luftskåpet klämmor boot om du lossat dem innan. Kontrollera luftfiltret innan du börjar. Justera aldrig en förgasare till ett smutsigt luftfilter. Om du har en i raden bränslefilter, ändra det innan du börjar också. Starta motorn och låt den gå på tomgång en stund låta tomgång stabiliseras. Vara säker på att tomgång justeras till rätt intervall enligt tillverkarens specifikationer.
4

Börja justeringar, göra små förändringar. Justera aldrig en skruv mer än ett halvt varv åt gången. Använd den trubbiga flat skruvmejsel för att nå skruvarna på undersidan av förgasaren. Förgasarinställningen verktyg finns tillgängliga. Dessa är rätt vinkel skruvdragare som möjliggör enkel justering av dolda skruvar. Blip gasreglaget mellan justeringarna, och lyssna på motorn. En låg gurgle betyder att motorn är igång rik, eller har för mycket bränsle. En motor som hänger upp, och inte tillbaka till viloläge omedelbart är för mager. Det är bättre att vara lite rik än lite magert. En allvarligt magert motorn kan ta lätt, och kör en motor även lite magert lång sikt kan leda till kolv skador.
5

Provkör motorcykeln när du är nöjd med hur det låter på tomgång. Om du inte kan justera bränsle och luft blandningen till din belåtenhet, kan åter jetting behövas. Efter re-bestyckningen, alltid utföra justering av förgasaren igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110544.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.