Kan du använda en Slip-on avgassystem med NÅGON Motorcykel rubriker?

Slip-on avgas ljuddämpare är ett populärt objekt inom motorcykeln samhället, vilket ryttare att enkelt ersätta en defekt ljuddämpare eller förbättra sin maskinens prestanda. Dessa ljuddämpare är avsett att ersätta det motorcykelns stock ljuddämparen, glider direkt över eller på avgas header rören. Medan de flesta av dessa slip-on ljuddämpare är specialbyggda för ett särskilt motorcyklar, några universella alternativ finns tillgängliga för köp. Grundläggande konstruktion

Slip-on ljuddämpare finns i en stor mängd former och är gjorda av material, från aluminium, titan, rostfritt stål och kolfiber. De flesta slip-on ljuddämpare är skräddarsydda för specifika motorcykel modeller. Den inre diametern av en modell-specifik ljuddämparens inlopp, där avgaser kan tränga in från samlingsrören, är anpassad till sidhuvudet ytterdiameter. Detta gör att ljuddämparen att glida lätt på rubrikerna, där den är fäst med en mask-klämma eller krokar våren. Men universal slip-on ljuddämpare använda en serie kragar att justera mellan olika diametrar huvudledningen. Dessa kragar placeras över änden av header rören innan ljuddämparen är fäst och säkrad med en mask-klämma. I de flesta fall är ljuddämparen stöds av en ram-monterade fästet för att minska stress placeras på header rören.
Funktion

Prestationsbaserade ljuddämpare brukar innehålla en rak -genom design, ger tillbringat avgaserna med ett obegränsat flöde när de lämnar ljuddämparen. Stål eller glasfiber packning typiskt virad runt ljuddämparen perforerade inre stålkärna för att absorbera ljudet av avgaser för att minska bullernivåerna. Omvänt, en slip-on ljuddämpare avsedd enbart för utbyte kan anställa en serie skärmar eller kammare för att begränsa avgasflödet, minska bullernivån.
Välja Slip-on ljuddämpare

Bestämma vilka slip-on ljuddämpare finns för nyare motorcyklar kan vara så enkelt som en snabb sökning på Internet, eftersom de flesta modeller kommer att ha minst två eller tre ljuddämpare alternativ för dem. Dock kan motorcyklar byggdes på 1980-talet eller tidigare kräver mer forskning. Börja med att bestämma om din motorcykel ljuddämpare och huvudledningen är ett stycke montering. Om huvudledningen och ljuddämparen är permanent anslutna, kommer ljuddämparen måste skäras bort innan du fortsätter. Nästa, mäta din motorcykel header rörets ytterdiameter, eftersom det är avgörande för ljuddämparen anslutning till rubrikerna. Bestäm hur och var ljuddämparen ska fästas på motorcykeln. Ljuddämparen måste ha ett fäste som kan fästas på en punkt på ramen för att förhindra skada header rören och att hålla ljuddämparen från att falla av.
Installation

Installera en slip-on ljuddämparen är en relativt enkel uppgift. Motorcykelns Ljuddämparen är låste upp från ramen och klämman som fäster ljuddämparen till huvudet röret avlägsnas, vilket gör att ljuddämparen att dras fri. Vid denna punkt, är justering kragar tillämpas efter behov för att änden av samlingsledningen och ljuddämparen får glida på plats. Ljuddämparen är fastsatt i huvudledningen med en mask-klämma eller med en uppsättning av krokar fjäder som drar ljuddämparen till en tätare passning med huvudledningen. Slutligen ljuddämparen konsol fäst vid ramen. Medan modell-specifika slip-on ljuddämpare är endast avsedd för användning med just motorcykel Addera Custom Fitment

, det kan användas på en helt annan modell som ger att rubriken rördiameter är identiska. Vid denna punkt, ligger det primära målet att säkra ljuddämparen till samlingsledningen och till motorcykelns ram. Viss tillverkning kan behövas för att ge dessa fästpunkter om din motorcykel inte har dem lätt tillgängliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107234.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.