Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en Kawasaki KDX 220

En Kawasaki KDX 220 är en off-road dirtbike med en 4-takts 219cc motor, och det är en äldre modell Kawasaki dirt bike. Den Kawasaki KDX 220 används främst för turridning och Enduro tävlingar. De bakre bromsbelägg sitter på bakhjulet ansluten till den bakre rotorn innanför bakre bromsok. De bakre bromsbelägg hålls på plats inne i bakre bromsoket små metallstift och tunna metall clips låsning. Den bakre bromsrotor bör bytas samt när du byter ut de bakre bromsbeläggen. Detta är ett grundläggande arbete som vem som helst kan åstadkomma i ca 30 minuter med grundläggande kunskaper om denna dirt bike. Saker du behöver
Motorcykel lift
skiftnyckeln
Gummi spets hammare
Ratchet uppsättning
Nya bromsbelägg
Momentnyckel
Bruksanvisning
Show Mer Instruktioner
1

Höj Kawasaki KDX 220 från marken med hjälp av motorcykeln hissen. Leta bakhjulet mutter axel låsning på vänster sida av den bakre svingarmen i mitten av bakhjulet. Leta reda på den bakre bromsen rotorn och det bakre bromsok.
2

Vrid den bakre muttern axel låsning moturs med skiftnyckel tills muttern sitter löst nog för att dra bort den bakre svingarmen. Dra åt muttern bort av den bakre svängarmen.
3

Tryck den bakre hjulaxeln från centrum av bakhjulet med hjälp av gummi-lutad hammare. Dra den bakre off hjulaxel på bakhjulet. Skjut bakhjulet mot motorn, och ta bort kedjan från bakhjulet drevet. Skruva loss muttrarna på baksidan av det bakre hjulet bromsok med Ratchet set, och dra tjocklek av av rotorn.
4

Bend de två metall klipp som håller fast bromsklossarna till insidan av bakre bromsok med händerna. Dra bromsbelägg utåt från bromsoket släppa metallstift. Skjut nya bromsbelägg i den bakre bromsok, sedan trycka ner dem tills de snäpper på plats och låser stiften glider in sin plats på den bakre bromsok.
5

Placera bakhjulet i framför den bakre svängarmen. Återanslut bromsoket till den bakre rotorn, och dra åt muttrar till 20-fots lb med momentnyckel. Placera bakhjulet mellan de två armarna på den bakre svängarm och återansluter disken kedjan till bakhjulet drevet. Sätt axelbulten i mitten av bakhjulet, och knacka bulten hela vägen in i bakhjulet.
6

Dra bakhjulet mutter axel låsning med hjälp av en skiftnyckel. Dra det bakre hjulet från motorn. Spänn kedjan med specifikationerna för den typ av ridning som du kommer att göra. Dra åt bakaxeln muttern till 40-fots lb med momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107081.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.