Honda MC Underhåll

Rutinunderhållet är en del av att äga din Honda motorcykel. Även om vissa aspekter av att upprätthålla en motorcykel är bäst till en kvalificerad Honda tekniker, kan en hel del arbete göras av dig med rätt verktyg och förberedelse. Förberedelser

Beväpna dig med en servicemanual för din motorcykel, som finns tillgängliga hos din lokala Honda återförsäljare. Trots lite dyr, är dessa handböcker fyllda med alla specifikationer, diagram och instruktioner som behövs för att utföra de olika nödvändiga uppgifter. Också vara säker på att du har rätt verktyg, såsom en momentnyckel, en full uppsättning av metriska hylsor och en oljefilternyckel.
Grundläggande underhåll

Uppgifter bör omfatta smörjning av kedjan, justera kedjan slack som behövs och kontrollera ringtrycket. Också, kontrollera däcken för punkteringar och slitbaneslitage. Några tecken på skador eller slitage bör motivera en ersättare. Var noga med att kontrollera din cykel för eventuella läckor i bränsle, olja, broms eller kylvätska system, och att alla lampor fungerar korrekt.
Motor Underhåll

Rutin olja och filter kan förlänga motorns livslängd genom att minska den interna friktionen och spola motorn av sotavlagringar och skräp. Tändstift och luftfilter måste också bytas ut då och då. Även om många av de cruiser modellerna möjliggör enkel åtkomst till båda, Honda sport cyklar modeller kräver ofta avlägsnande av bränsletanken att komma heller. Mer avancerade uppgifter, såsom justering ventilspel, vilket innebär att lägga shims till ventilen tåget att säkerställa korrekt avstånd ventilöppning är bättre att en kvalificerad Honda tekniker.
Bromsar och Suspension

Även om du kanske vill reservera majoriteten av fjädring och bromsar arbete för att din Honda återförsäljare, kan vissa uppgifter utföras på egen hand. Byta bromsbelägg och blödning, eller spolning, är bromsvätskan lätt nog gjort med rätt uppsättning verktyg och metoder. Dessutom är det viktigt att kontrollera bromsledningarna för läckor eller tårar, om någon är närvarande har generalagenten ersätta dem omedelbart. Kontrollera dina framgafflar för tecken på nedsatt packboxläckage genom att komprimera gaffeln något med inkopplad broms. En felaktig tätning kommer att lämna en beläggning av gaffel olja som gaffeln sträcker sig igen. Återigen, kan om den läcker, har återförsäljaravtalet ersätta den.
Elektrisk och bränslesystem

Majoriteten av dessa komponenter vara mycket svårt att förstå och testa ordentligt. Såvida du inte är tekniskt lagd, begränsa din elektriskt underhåll rutin att byta batteri och glödlampor. Likaså bränslesystem på de flesta Honda motorcyklar använder ofta ett elektroniskt styrt insprutningssystem. Detta lämnar det mesta av ansvaret i händerna på återförsäljaravtalet, så oroa dig inte för mycket om det. Om du råkar ha en carbureted Honda motorcykel, bör rengöra förgasaren vara din enda uppgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106492.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.