Hur du ändrar en kabel Motorcykel Koppling

Även en motorcykel koppling kabeln är gjord av stål, kommer kabeln sträcka efter upprepad användning. En sträckt kabel kan göra driften av kopplingen svår och kommer att gå till slut om de lämnas därhän. För de flesta motorcyklar, ersätter kabeln är en enkel affär som kräver mycket lite i vägen för verktyg. Men se till att vara mycket uppmärksamma på hur kabeln är dragen från motorn till styret, eftersom felaktiga vägval kan leda till att kabeln binda och skapa slitage som kan skada den nya kabeln. Saker du behöver
Skruvmejslar
Saxar
Kopplingsvajer
Buntband
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lossa spänningen på kopplingen kabeln, vrida kabeln justering vid kopplingshandtaget abborre medsols tills det sitter ordentligt mot abborre. Detta kommer att placera kopplingshandtaget vid sin lösaste punkten.
2

bort kopplingen kabelns ände fat från fördjupningen på undersidan av kopplingshandtaget. Dra kabeln ut ur kanalen i kopplingshandtaget. Tvinna justerare moturs för att skruva loss kabeln från kopplingshandtaget abborre och dra hela kabeln borta.
3

bort kopplingen kabelns ände fat från klomekanismen på motorn, glider den Barrel ut ur spåret skuren i mekanismen. Skruva några klämmorna som håller fast kabeln till motorn med en skruvmejsel.
4

bort kopplingen kabeln från motorcykeln, skär bort eventuella buntband som kan säkra kabeln till ramen med en sax. Addera Installation
5

Fäst den nya kopplingen till motorn. Skjut in kabeln i klämmorna på motorn, dra åt klämmorna med en skruvmejsel för att fästa kabeln. Slip pipan änden i skåran skuren i klomekanismen.
6

Dra kopplingen kabeln till vänster styret. Anslut kabelns pipan änden i kopplingshandtaget på rasterna. Dra kabeln genom kanalen skuren i kopplingshandtaget. Skruva fast kabeln på kopplingshandtaget abborre och justera kabelspänningen använder kabeln justerare. Vrid justerskruven medurs för att lossa kabeln, moturs för att spänna kabeln. Låt kopplingshandtaget en 1/8 tum av fri lek.
7

Säkra kopplingen kabeln till ramen med buntband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107000.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.