Konvertera en Carbed motorcykel till EFI

Elektronisk bränsleinsprutning (EFI) består av fallspjällhusen som tar platsen för förgasarna, ECU datorn och speciella sensorer. ECU Datorn gör bränsle beräkningar baserade på uppgifter från givare på motorn och på spjällhusen. I de flesta fall är en högeffektiv bränslepump som behövs för att möta kraven från systemet. Installationen tar mekanisk expertis, kunskap om din motorcykel och erfarenhet tolka elektriska kopplingsscheman. Det är emellertid möjligt att erhålla en EFI-kit och bränslepump från en motorcykel eluttag och omvandlar en carbed motorcykel till EFI. Instruktionerna nedan ger generella riktlinjer för konvertering till EFI, men detaljerna kommer att variera något beroende på år, märke och modell av motorcykeln. Saker du behöver
EFI kit
högutgångs bränslepump
metriska verktyg
Skruvmejslar
Wire etiketter
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sadeln. Koppla loss batterikablarna från batteriet. Stäng av bränslet petcock off. Koppla loss bränsleledningen från petcock och ta bort bensintanken.
2

Lossa gasreglaget kopplingar och bränsleledningar på förgasarna. Ta bort förgasarna. Drag och märka de elektriska ledningarna från bränslepumpen. Ta bränslepumpen och bifogade bränsleledningar.
3

Leta tändningen kontakten kretsen tråd i de viktigaste kabelstam av motorcykeln. Ta beståndet kontakten och ansluta den nya kontakten från EFI kit. Dra ledningarna till ett fäste för ECU datorn. Fäst den universella fästet ur satsen om fästet är inte en del av motorcykeln. Dra ledningarna till konsolen.
4

Se instruktioner i EFI kit. Montera lambdasonden på # 1 cylinder på motorn. Dra sensor kabeln till fästet eller monteras på ECU dator.
5

Montera sensorerna inloppsluften och gasreglage lägessensorer på de nya EFI spjällhusen. Montera fallspjällhusen på insugningsrören på topplocken. Dra kablarna från sensorerna till fästet eller monteras på ECU.
6

Fäst ECU till fästet eller universella hållare. Se instruktionerna och färgkoder i kopplingsschemat och anslut syresensor, insugningsluften sensor och gasspjällsläge trådar sensor till ECU.
7

Montera högeffektiv bränslepump vid fästet där den gamla pumpen togs bort. Anslut den medföljande bränsleledningarna vid pumpen och spjällhusen som beskrivs. Anslut märkta elektriska ledningar till lämpliga terminaler på bränslepumpen.
8

Sätt tillbaka gasreglaget kopplingar till de nya fallspjällhusen med de medföljande klämmorna och vårdare. Vrid gashandtaget när du justerar kopplingen så båda ingrepp samtidigt vid varje spjällhuset.
9

Montera bensintanken på motorcykeln. Anslut bränsleledningen från petcock till den nya bränslepumpen med den medföljande klämman. Återanslut batterikablarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111292.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.