Hur byta olja på en väg Glide

rutinunderhåll på en motorcykel börjar vanligtvis med en ordinarie oljebyte. Harley-Davidson rekommenderar att olja och oljefilter på en Road Glide motorcykel bytas var 5000 miles. I händelse av mycket hårt, dammiga ridning eller i mycket kallt väder, överväga att byta olja oftare. Tiden för att slutföra denna uppgift är cirka 30 till 45 minuter, beroende på kompetensnivå. Saker du behöver från 4 liter 20W50 motorolja
Nytt oljefilter
SAE hylsnyckelsats
filter skiftnyckel
Oljetråg equipment shop trasor
Visa mer Instruktioner
1

Värm motorcykeln upp till normal arbetstemperatur. Stäng av motorn när den är varm.
2

Avlägsna oljepåfyllningslocket på höger sida av cykeln. Addera 3

Lägg ut en Oljetråg eller annan lämplig behållare under motorcykeln. Ta bort avtappningspluggen på framsidan vänster sida av oljetråget med en hylsnyckel. Låt all olja rinna.
4

Ta bort oljefiltret med ett filter skiftnyckel. Rengör oljefiltret montering av någon gammal olja eller skräp.
5

Smörj gummipackningen på det nya oljefiltret med ny, ren olja. Installera och dra åt det nya oljefiltret på filtret chefen. Använd inte en oljefilternyckel att dra åt filtret.
6

tillbaka avtappningspluggen.
7

Tillsätt 3,5 liter 20W50 motorolja på motorcykeln. Torka av oljemätstickan och skjut in det helt i cykeln fyllning pipen. Dra ut oljestickan igen ut och kontrollera att oljan är på "FULL"-markeringen. Lägg extra olja vid behov. Sätt tillbaka oljepåfyllningsskruven för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106998.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.