Hur att svetsa plast kåpor

Plast motorcykel kåpor är så mycket för aerodynamik som de är för utseendet på motorcykeln. Motorcykel kåpor är tillverkade av Akrylnitril butadien styren (ABS), som är en styv, lätt termoplast. Även stel, kommer ABS plast spricka eller gå sönder under vissa förhållanden. En sprucken motorcykel faring kommer att öka dra av din motorcykel och kan vara farligt, eftersom en skadad kåpa kan flyga fritt från motorcykeln, skadar dig själv eller andra. Du kan göra en stark, permanent reparation på en sprucken eller trasig plast klarar av svetsning det eftersom ABS är en termoplast. Saker du behöver
ren trasa
Triangle fil
plast svetsare med hastighet spets
1/8-tums ABS påfyllningsstaven
Flat file
220-slippapper

Visa mer instruktioner
1

vrida temperaturvredet av plast svetsare till 675 grader F, slå på plast svetsare, och ställ in svetsaren avsatts för att värma upp.
2

Lay plast kåpa på en stabil yta med insidan av kåpan uppåt. Det är god praxis att starta en plast reparation på baksidan av sprickan, eftersom detta skapar ett bättre utseende på framsidan-sidan av den färdiga reparationen.
3

Torka det skadade området plast kåpa med en ren trasa. Du vill inte föroreningar att komma in i sprickan medan du svetsar plast spackling.
4

Bevel reparation område av plast spackling med spetsen av triangeln filen. Avfasningen måste vara åtminstone 1/8-inch bred och 1/8-inch djup.
5

Håll i änden av plasten svetsare hastighet spets på ytan av plasten formplåt 1 /4-tums förbi i slutet av reparationen längst bort från dig, och skjut en 1/8-tums ABS påfyllningsstav in hastigheten dricks.
6

Sätt press nedåt på ABS påfyllningsstaven som du Dra plast svetsare mot dig med en hastighet som håller en liten sträng av smält plast framför det område där ABS påfyllningsstaven möter ytan av plasten kåpan. Om plasten börjar bli brun eller svart, dra plast svetsare snabbare, eftersom du inte vill att plasten att brinna. Mot ytan av plasten kåpan
7

Tryck med slutet av hastigheten Tips för att smälta igenom ABS påfyllningsstaven efter att du har slutfört svetsen passet. Gör man passerar på vardera sidan av den första svetsen att lägga styrka till svetsfogen.
8

Vänd på plast kåpa över och Upprepa steg 3 till 8 för att svetsa framsidan av sprickan. Fortsätt till steg 9 efter att plasten formplåt har svalnat till rumstemperatur.
9

Blend plasten svetsen i den främre sidan av plast formplåten genom att först knackar svetsen ner med den flata filen. Avsluta blanda svetsen med 220-sandpapper när svetsen är precis ovanför kåpor ytan för att göra plasten kåpan redo att måla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106924.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.