Så här ställer du in Idle på en 1994 XR100

Den encylindriga motorn som används av en 1994 Honda XR100R dirtbike bygger på ett väldefinierat 1.200 rpm för att löpa smidigt vid stillastående. Denna tomgång är mer än tillräckligt för att driva tändsystemet, utan att vara tillräckligt för att flytta motorcykeln framåt på egen hand. Under loppet av sin livslängd, faller XR100R s tomgångsvarvtalet ur justering. Den XR100R är inte utrustad med en varvräknare, vilket gör det svårt att bedöma tomgång. Däremot kan en induktiv varvräknare användas för att mäta motorns varvtal via elektriska pulser från tändstiftet kabeln. Saker du behöver
Induktiv varvräknare
Visa fler instruktioner
1

Starta XR100 och låt den gå på tomgång i stället för fem minuter att grundligt värma motorn. Sluta inte motorn.
2

Kläm en induktiv varvräknare runt tändstiftet kabeln, som ligger nära toppen av motorns cylinder. Helst ska varvräknare ange ett tomgångsvarvtal på 1200 rpm.
3

Justera motorns tomgång med tomgångsskruven justerskruven på höger sida av förgasaren. Vrid skruven medurs för att öka tomgångsvarvtalet eller moturs för att minska tomgång.
4

Rev motorn två till tre gånger och kontrollera motorns varvtal, vilket framgår av den induktiva varvräknare. Stanna motorn om tomgången är en stadig 1.200 rpm. En mindre förändring av 100 varv per minut, positivt eller negativt, är acceptabel. Justera tomgångsvarvtalet om motorvarvtalet är felaktig.
5

Stanna motorn och ta bort den induktiva varvräknare från tändstiftet kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111574.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.