Om Mini Dirt Bikes

Motorcyklar har ridning stigar och vägar brand sedan 1960-talet, men eftersom sporten motocross utvecklats så gjorde behovet av specialbyggda motorcyklar. Dessa nya smuts cyklar växte i storlek och makt över åren. Men i hjärtat av sporten var de mindre smuts cyklar, som införde många barn i konsten att rida. Identifiering

Mini smuts cyklar, även kallad grop cyklar eller mini heaten, är nedskalade versioner av fullskaliga off-road motorcyklar. Drivs med 2 - eller 4-takts förgasar motorer med förskjutningar från 50 cc till 110 cc, var dessa mini motorcyklar främst avsedd för unga ryttare, men deras peformance är jämförbar med de större cyklar. Mest mini smuts cyklar är utrustade med en fyra-växlad manuell växellåda, men semi-och helautomatiska växellådor finns tillgängliga för att påskynda ett barns inlärningskurva. Bromsning sker genom hydraulsystem skivbroms på fram-och bakhjulet.
Development

Mini smuts cyklar har funnits sedan början av 1960-talet. En av de första mini trail cyklar var Hondas CT100 Trail 50, en liten motorcykel som drivs av en 49cc OHV 4-takts motor. Många av dagens största motorcykeltillverkare erbjuder en mini modell dirt bike i sin lineup, med Hondas CRF50 och Yamahas TTR50 som främsta exempel. Tillverkarna som specialiserat sig på mini smuts cyklar, såsom SDG och Thumpstar, har anmält sig till tävlingen, som producerar nyare högpresterande modeller.
Prestanda

Mini smuts cyklar har blivit mer populärt på senare år, eftersom deras tillverkarens fokus har flyttats från maskiner för nybörjar ryttare liten plattform cyklar som många vuxna kan använda. Den lätta ramen och välbalanserad motor gör mini cykel en perfekt kandidat för mini motocross åkare och är kapabla till hastigheter närmar sig 65 mph. Flyttbara varvtalsregulatorer är utrustade för att hjälpa yngre ryttare att säkert få den erfarenhet som krävs för att gå fortare.
Mini Motocross Tävlingar

Motocross händelser över hela nationen ofta har ungdoms-nivå raser. Vuxen åkare kan också engagera som mini motocross evenemang hålls också över hela nationen. Den MinimotoSX, som hölls i Las Vegas, Nevada, är världens största mini moto händelsen och omfattar platser för både ungdomar och konkurrenter vuxna.
Lagar

Tills nyligen, försäljning av mini smuts cyklar var endast begränsas av ålder. Barn under 13 år fick inte rida en dirtbike med ett deplacement större än 50cc. Som den 10 februari 2009 har en lag som antogs av kongressen förbjöd försäljningen av cyklar ungdomar smuts och terränggående fordon avsedda för barn 12 och under.The Consumer Product Safety Commision utarbetade lagen på grund av mängden av blyhalten i bromsen, batteri och motor komponenter i dessa motorcyklar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106460.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.