Hur man byter olja i en 1999 Harley Softail

Harley-Davidsons Softail motorcyklar frammana bilden av de stela-inramade motorcyklar från förr, men ger komfort och prestanda för en modern suspension genom användning av dolda stötdämpare. Den 1999 Softail serien använder samma Twin-Cam 88 motor som används i de senaste modellerna, smörjs med tre separata vätskor för motor, transmission, och primära. Men många ryttare är osäkra på hur man ska ändra motorcykelns motorolja, vilket mest beror på den uppenbara avsaknaden av en avtappningsplugg. När avtappningspluggen ligger, kan oljebyte göras snabbt och enkelt. Saker du behöver
Oljetråg
Torx hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Oljefilternyckel
Motorolja, 20W50 (3 Quarts) katalog Tömningspropp O-ring
Handla handdukar
Visa fler instruktioner
1

Level din cykel. Lokalisera avtappningspluggen genom att följa oljeledningen från den högra sidan av oljetanken till ramen. Den oljeledningen är ansluten genom avtappningspluggen på undersidan av ramen mellan bakre stötdämpare. Placera ett spilloljekärl direkt under avtappningspluggen och ta bort den med en hylsnyckel. Dra upp mätstickan att låta oljan rinna snabbare. Låt oljan rinna av helt.
2

Ta bort den gamla O-ringen från avtappningspluggen och glida en ny O-ring under pluggen. Sätt tillbaka avtappningspluggen - inte åt för hårt - och torka bort eventuell kvarvarande olja från området kring pluggen med en butik handduk
3

Placera tråget under filtret. . Använda olje-filter skiftnyckel, ta bort och kasta det gamla oljefiltret. Fyll det nya oljefiltret med olja och löst skruva på motorn för hand.
4

bort oljan locket tank filler och lägga till upp till tre liter olja i tanken. Sätt på tanklocket och torka sätt eventuella oljeutsläpp med en butik handduk.
5

Starta motorn och lossa oljefiltret tills en tunn sträng av olja börjar sippra ut mellan motorn och filtret . Dra åt filtret för hand och stoppa motorn. Torka bort eventuella oljeutsläpp med en butik handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106988.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.