Hur man bibehåller en motorcykel batteri

Motorcykel batterier lagra el genom en kemisk process. Blyplattorna inuti batterihöljet är nedsänkta i antingen en vätska eller en gel elektrolytlösning. Lösningen reagerar med plattorna för att lagra och frigöra likström (DC) el. Låga elektrolyt nivåer i batteriet kan leda till reducerad batterikapacitet och utgång. Plattor i ihärdigt undercharged batterier kan utveckla ett härdat skikt på dem som motstår går i lösning när de laddas. Känd som tar ett set, kommer batteriet visar en bra spänning, men kommer att leverera låg strömstyrka och låg spänning som batteriet är placerat under en belastning. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Dammask
10 mm skiftnycklar (2) katalog Stålborste
Destillerat vatten
Smart laddare (batteri anbud)
Show Mer Instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon och andningsskydd. Ta bort 10 mm batteriet bulten med nyckel. Koppla bort den negativa batterikabeln först och sedan koppla loss pluskabeln. Rengör wire och batteri terminaler med stålborste, ta bort korrosion och sulfatering.
2

Ta bort locken på battericellerna. Kontrollera vätskenivån i varje cell. Toppa några låga celler med destillerat vatten. Ominstallera locken på alla celler och manuellt dra åt dem ordentligt. Detta steg är inte nödvändigt för slutna eller gel batterier.
3

Anslut batteriets pluskabel och bult, anslut batteriets minuskabel och bult. Dra åt dem båda ordentligt med skiftnycklar.
4

Anslut ett batteri anbud till batteriet. Anslut den positiva klämman först, negativ klipp sekund. Anslut enheten till ett 110V uttag. Låt batteriet anbudet på när cykeln är parkerad för att upprätthålla en fullständig laddning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106962.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.