Motorcykel Trailer Tips

Så du är redo att ge sig ut på det längdskidåkning resa. Bara du, din rullande soffa och en släpvagn full med campingutrustning. Det är inte så enkelt som att koppla upp och på väg ut, men som alla rutinerade långdistans ryttare kommer att berätta. Din största oro bör inte vara vad man ska ta, utan snarare var att sätta den, hur skumt det och hur man kör den. Packning
p Det verkar ganska uppenbart att du bör vara uppmärksam på var i trailern du packar den största delen av ditt bagage. För långt fram, och den extra vikten på tungan kan leda till att du vikas. För långt tillbaka, och släpet kommer att lyfta upp på baksidan av din cykel, eventuellt orsaka en förlust av kontroll.

Placera tyngsta, bulkiest posten direkt över axeln på din trailer, så nära tungan i höjd som möjligt. Om du laddar den för högt, viktöverföring under bromsning kommer att orsaka din släpvagn för att dyka, lägga vikt på baksidan av cykeln och minska bromsverkan på framhjulet. Ladda det för lågt, och tungan kommer vridmoment uppåt, vilket orsakar vikt att tas bort från den bakre delen av cykeln, vilket gör det lättare att låsa upp bakhjulet.
P Om du använder en av dessa vagnar med en pakethållare på toppen av det, inte packa för mycket på det. Om du väljer att packa ovanpå släpet, oavsett vad du packar bör vara lätt, och igen, över axeln så mycket som möjligt.
Lär dig att använda dessa kedjor

Hitching en släpvagn till en motorcykel är ungefär som att koppla en upp till en bil. Boll och tunga träffas och lås, och elektriska anslutningar görs. En annan sak gemensamt med alla trailers är säkerhets kedjorna. Lagar varierar enligt stat, men i det stora flertalet, är det nödvändigt att använda säkerhetskedjorna när man drar en släpvagn.

Kedjorna är inte där för att hålla släpvagn kopplad. De är där för att förhindra att tungan slår i marken om den kommer häktas. Använd alltid två kedjor, gick över under tungan. Kedjorna bör vara tillräckligt lång för att tillåta att släpfordonet gunga från sida till sida i svängar, men kort nog att om släpet skulle komma unhitched, det kommer inte kusten så långt fram det kommer punktera ditt bakre däck.

Köra

När du har äntligen trailern korrekt laddad och ansluten på rätt sätt, ta hela paketet ut till en parkeringsplats någonstans och öva rida med det. Gör något nödstopp och långsam hastighet tight svarvning. Acceleration och inbromsning kommer att påverkas av den extra vikten.

När du drar en släpvagn, måste du vara medveten om hur långt bakom dig den når. Dra upp till en trottoarkant eller en bensinpump kan vara ett problem om du inte uppmärksamma hur lång tid din bil är. Bifoga en flagga till hörnet av din släpvagn inte bara för att göra den mer synlig för bilförare, men för att påminna er om att det är det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106659.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.