Hur man byter en lastbilsmotor

Några åkare njuta uppgiften att ta bort och byta ut en utbränd motor i sin lastbil, men med tanke på alternativet att köpa en ny lastbil, är de pengar som sparas väl värt den tid och ansträngning installationsprocessen kräver. Förutom att behöva en medhjälpare för att hjälpa dig att ta bort den gamla motorn ur lastbilen och lägga till nya, måste du också ha en instruktionsbok för ditt märke och modell av lastbilen lättillgänglig. Saker du behöver
5-liters hink
Skiftnyckel
Helper Review Bruksanvisning
Visa fler instruktioner Review bort den gamla motorn
1

Töm kylaren vätska i en 5-liters hink. Ta bort alla slangar. Ta bort fläkten och dra ut kylaren. Konsultera instruktionsboken för ditt märke och modell av lastbilen för detta steg, och alla följande steg.
2

Lossa servopumpen med en skiftnyckel. Flytta pumpen ur vägen men lämna de anslutna slangarna. Lossa de elektriska ledningarna från motorn, men lämna tändstiften bifogas. Lossa avgasgrenröret med skiftnyckel och ta bultarna av motorn där den ansluter till transmissionen.
3

Lyft bilen med en domkraft. Få under lastbilen att ta ut startmotorn och avgasröret kontakter. Ta bort alla överföringsförbindelser med en skiftnyckel. Ta bort skruvarna på motorfästet anslutningen.
4

Återgå till jacket och lägre lastbilen.
5

Placera en tung kedja runt motorn på båda sidor. Be någon att hjälpa dig sakta dra ut motorn ur lastbilen. Se till att framsidan av motorn är högre än ryggen när du hissa upp på kedjan för att lyfta motorn ut.
Installera nya motorn
6

Ställ en hjälpare att hjälpa dig att sänka motorn på plats i bilen.
7

Rikta överföringen, motorvagga och fästen motor. Dra åt vagga bultar, bell-bostäder bultar, bultar grenrör och konsoler med en skiftnyckel.
8

Route alla slangar till rätt position på motorn. Dra åt klämmorna på slangarna.
9

Sätt tillbaka alla kablar. Se till att alla kontakter sluter tätt och att inget är rostig. Dra alla kablar borta från tändstiftet sladdar och avgasrör.
10

Återkoppla gasvajern. Byt ut alla fjädrar som är korroderade eller svag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106660.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.