Delar av en hjälm

motorcykelhjälmar är en av de viktigaste delar av utrustning som används av en motorcyklist. Långt bort från de primitiva läder lock som används i början till mitten av 1900-talet, moderna motorcykelhjälmar utnyttja teknik som fortsätter att avancera i snabb takt. Även hjälmar finns i en mängd olika former, från den enkla beanie-stil hjälmen till helt slutna, aerodynamiska racing hjälmar, förblir en hjälm yttersta syftet detsamma: att skydda huvudet från skador som orsakas av en konsekvensanalys. Om du gör det, kräver dock delar tillverkade av högsta kvalitet material för att effektivt skydda huvudet från skada. Det yttre skalet

Nästan alla av dagens motorcykelhjälmar har ett styvt yttre skal som är tillverkat av gjuten ABS - Akrylnitrilbutadienstyren - plast eller kompositmaterial, såsom glasfiber, kevlar och kolfiber. Detta skal är utformad för att sprida så mycket av den kinetiska kraft som genereras av en inverkan över sig själv innan de överförs in i hjälmen. För att ytterligare skydda bäraren, kommer skalet spricka om kraften av effekterna är för stor, vilket minskar den mängd energi avsevärt.
Innerfodret

Under yttre skalet ligger ett innerfoder tillverkad av ett skikt av gjutna EPS - expanderad polystyren - skum. Denna inre fodret fungerar som det andra steget i försvar mot en inverkan, absorbera den kinetiska krafter som inte kunde stoppas av det yttre skalet. I en allvarlig inverkan, kommer skummet att kondensera att dämpa bärarens huvud. Skumskiktet är formad på insidan, vilket ger områden för användarens öron, samt att ge kanaler för hjälmens luftventiler. Täckning av EPS skumskiktet är en vadderad bekvämlighetsfoder, tillverkade av tyg eller läder, som ger en ytterligare, men ändå marginell, skyddsnivå. Fodret används främst för att fylla i området mellan skumskiktet och bärarens huvud, vilket ger en bättre och mer bekväm passform.
Hjälm Retention

För att maximera dess effektivitet, måste en hjälm fästas på bärarens huvud av en uppsättning Hakband. Hakband är oftast gjorda av nylon och sträcker sig ner från hjälmens öronkåpor eller från sidorna av en öppen hjälm. Banden nitas i hjälmens yttre skal för att ge ett robust grund. En uppsättning D-formade metall fästringar sys i den vänstra hakrem. Passerar höger hakrem genom båda ringarna sedan looping den över den första ringen fäster hjälmen på bärarens huvud.
Ansiktsskydd och Visir

De flesta motorcykelhjälmar förse bekvämligheter för att utnyttja ett visir eller ansiktsskydd. Open-face hjälmar brukar använda en tryckknapp monteringssystem, möjliggör ett solskydd eller en klart ansiktsskydd att monteras enkelt på hjälmen. Tryck bara på visiret eller sköld knappar på hjälmens knappen och du är redo att gå. Full-face hjälm, använder dock en svängande ansiktsskydd för att skydda bärarens ögon. Face sköldar är tillverkade av polykarbonat plast och kan vara klar, tonade eller färgade.
Ventilationsöppningar

De flesta av de motorcykelhjälmar tillgängliga på marknaden använder en form av ventil att dra kall luft in i hjälmen och kring bärarens huvud. Open-face hjälmar tenderar att använda en enkel luftkanal på pannan som kan öppnas eller stängas och returresa. Full-face hjälm använder också en luftkanal på framsidan av hakan bar. Mer avancerade modeller använder större luft skopor och extra ventiler på ansiktsskydd, på sidorna av hakan bar och den övre delen av hjälmen dra in en större mängd luft och för att åstadkomma en avgasport för varm luft.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107453.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.