Specifikationer för en 1982 Honda XR250R

Honda Motor Company, en japansk bil tillverkare som grundades 1948, utvecklade 1982 XR250R. Cykeln var röd med vita sidokåpor, både motorn och topplock målades svart. Det var en del av en serie som började 1981 och slutade 2004. Effekt

En fyrtaktsmotor är hjärtslag i XR250R, vilket innebär i varje vevaxelrotationen intaget, kompression, makt och avgas stroke sker. Honda besitter en cylinder --- utrymmet i motorn i vilken kolven rör sig --- utrustad med fyra ventiler. Dessa ventiler upprätthålla avgaserna från motorn. Cylinderns diameter --- kallas hålet - är 3 inches. Linjen --- avståndet kolven färdas i cylindern --- är 2,2 inches. Kompressionsförhållandet --- förhållandet av cylinderhuvudet volym jämfört med volymen av kolven före och efter ett kompressionsslag --- är 10,0:1. Motorn har en cylindervolym på 15,2 cubic inches, vilket är den volym som sveps av kolven i en rörelse från den övre dödpunkten (TDC) det nedre dödläget (BDC). Detta har färre delar än en overhead ventil designen så den väger mindre. Allt detta kombineras för att alstra 30 hästkrafter vid en hastighet av 9000 varv per minut. Det producerar också moment --- en vridande kraft som roterar delar runt en axel --- med 18,1 foot-pounds vid 7.500 rpm.
Interna funktioner

kamaxeln opererar ovanför förbränningskammaren. En luft kylsystem håller motorns temperatur, se till att den inte överhettas och utför till sin maximala potential. En Keihn förgasare levererar bränsle till motorn. Sexväxlad växellåda överför motorns kraft till hjulen. En kick starter och kapacitiv urladdning tändning (CDI) --- vilket skapar en ström att avfyra tändstift --- föra Honda till livet.
Bromsar och Suspension

ledande axeln luftfjädring våren front suger upp de grövre åkattraktioner och möjliggör 9.4 inches av resor. Stötdämpare med fyrvägs rebound dämpning låna ut en hand från baksidan, vilket möjliggör 10.2 inches av resor. En främre skivbroms med två kolvsok och en bakre bromstrumman föra Honda avstannat.
Dimensioner

Ett däck 3,1 inches bred med en 3,1 tum stor sidovägg omsluter en 21-tums hjul diameter front. Den bakre däcket är grövre på 4,3 inches bred med en 4,3 tums sidovägg höjd, detta dock passar en mindre 18-tums diameter hjul. Den torrvikt XR250R --- vikten av ett fordon med undantag av vätskor, såsom olja och gas --- är 238.1 pounds. Inklusive sina vätskor, kan dock Honda lagra högst 2.4 liter bränsle i tanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109445.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.