DIY: elektrisk motorcykel

En förskjutning i världens miljötänkande har kastat en lång, mörk skugga på förbränningsmotorn. Motorcyklar och skotrar, som har lovordats för bättre bränsleekonomi och en mindre klimatpåverkan, känner de chockvågor av denna förändring också. Med många miljöorgan införa strängare utsläpp lagar på något som spyr kolväten, är ingenjörer söker efter miljövänliga alternativ. Många Custom Bike byggare och DIYers har i spetsen, med elmotorer och komponenter som finns just off av hyllan. Sätta realistiska mål

Även om det finns många bra exempel på vad som kan göras i denna nya sköna eldriven värld, hålla dina förväntningar jordad. Det är väldigt lätt att visualisera en ren, effektiv cykel klarar av högpresterande och utökade resande intervall, men verkligheten är att elfordon tekniken är fortfarande i sin tidiga faser. De flesta av de elektriska motorcyklar som byggts har oftast ett begränsat intervall, någonstans mellan 10 till 60 miles. Topphastighet är relativt föga imponerande med de flesta cyklar med förmåga att sub-motorvägen hastigheter mindre än 60 miles per timme. Också ta hänsyn till kostnaderna för projektet. Vara beredd att spendera minst $ 3.000 eller mer. Balansera dina mål med dessa viktiga punkter i åtanke innan du går vidare med ditt projekt.
Konvertering eller Custom?

Majoriteten av hembryggda elektriska motorcyklar har en gång varit gas-brännare i ett tidigare liv, och med goda skäl. Konvertera en befintlig motorcykel kan spara en hel del på teknik tid och pengar, eftersom majoriteten av det hårda arbete som redan har gjorts av tillverkaren. En snabb sökning på nätet kan netto några givare cyklar, kör eller inte. När det gäller det senare, var inte rädd för att närma sig ett fynd cykel om den inte körs. När allt, de delar som betyder mest är ram, fjädring och bromsar. Allt om priserna kan vara högre, väljer en cykel som fortfarande har en titel om du planerar att rida ditt projekt.
P Om du hellre vill anta utmaningen av chassits design och skapar en helt unik motorcykel, bära in ihåg att en stor budget krävs bara för tillverkning av ramen. Faktor i kostnader för delar, såsom hjul, fjädring och bromsar. Plus de tillsatta svårigheter man kan möta när du registrerar din nya motorcykel med din lokala DMV, och plötsligt, som ett gammalt cykel låter som en bra affär.
Elektrisk Wizardry

nu att chassit sorteras ut, sammanställa en lista över de olika komponenter som behövs för att sätta ditt projekt till liv. Du behöver en lämplig motor, en elektrisk styrenhet och twist-grip gashandtag, batterier, en laddare, och säkringar. De flesta av de projekt som finns på internet har använt blybatterier (bil) batterier till stor framgång. De kan dock vara ganska tung. Alternativt, nyare och lättare litium järnfosfat batterier erbjuder samma mängd ström, bara på högre kostnader. Elmotorer finns i många olika varianter och måste paras ihop med en kvalitet elektronisk styrenhet. Controllers finns i olika strömstyrkor, för att ge högre hastigheter och en del även erbjuda regenerativa bromssystem kapacitet att öka räckvidden. Omvänt kommer det högre hastighet potential att minska den totala utbudet av din cykel. Gör din forskning för att hitta den bästa kombinationen av komponenter som passar dina behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106519.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.