Hur du ändrar ett motorcykeldäck utan att klämma röret

Motorcykeldäck är ofta ganska lätt att byta. Men varje gång du ändrar ett däck, finns det en risk att klämma röret insidan, kommer som medföra att däcket gå platt igen. Det finns några viktiga steg för att förebygga denna händelse. Saker du behöver
skiftnyckeln (skiftnyckel) katalog Hammer
Clean matta
kofot
Kopp tvålvatten
Air kompressor
Visa fler instruktioner

1

Använd en skiftnyckel för att skruva loss och ta bort klacken mutter och bricka på bromsskivan sidan av däcket. Dra sedan tappmuttem ut och ställ den åt sidan.
2

Skjut däcket framåt och rulla av kedjan från däckets drevet. Skjut försiktigt däcket bort från däcket och ut ur bromssystemet montering. Ställ däcket på en ren matta, drev nedåt.
3

Använd en skruvmejsel eller kniv för att trycka kärnan av ventilskaftet på däcket, och låta all luft ur röret.
4

Dra upp ena sidan av däcket, med hjälp av en kofot, arbeta dig från punkt strax ovanför ventilspindeln, hela vägen runt däcket. Nå under däcket och dra ut slangen från fälgen. Dra resten av däcket upp och av fälgen.
5

Tryck en sida av det nya däcket på fälgen, vilket gör att den är vänd åt rätt håll. Skjut ett nytt rör in i däcket, matcha upp det med ventilspindeln.
6

Använd kofot gång till för att bända den andra sidan av däcket tillbaka på fälgen. Detta är den punkt där många människor sluta klämma röret. För att förhindra detta, arbeta långsamt, titta under kanten av däcket, för att vara säker på att kofot inte haka på röret alls. Tålamod är nyckeln till att hindra röret från att klämmas.
7

Stå däcket på slutet, och häll en liten mängd såpvatten runt däcket på båda sidor, bara så det drizzles inuti fälgen. Detta gör att däcket att glida ut på sin pärla mycket lättare.
8

Pumpa upp däcket till önskad hårdhet, se till att däcket poppar på sin pärla. Om däcket inte kommer att dyka upp, prova dunkande på den med en hammare flera gånger.
9

Placera däcket tillbaka på motorcykeln precis som du tagit bort det. Kontrollera att bromsskivan är korrekt placerad inuti broms montering. Rulla kedjan försiktigt tillbaka över däckets drevet. Skjut klacken bulten tillbaka genom drivaxeln och byta ut klacken bricka och mutter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106321.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.