Kawasaki motorcykel Seat Borttagning

Det första steget för att bibehålla din Kawasaki motorcykel innebär vanligtvis sittplats bort. Detta är särskilt sant när det gäller att byta ut batteriet, men kan också krävas för att arbeta på ett tillfälligt eller elsystemet. Även metoderna kan variera mellan Kawasakis Ninja sport cykel och Vulcan raden av kryssare, med säte utanför kan vara en enkel uppgift med en krävs lite förberedelser. Sport Models

Demontering av säte på Kawasakis nyare sportmotorcyklar sker oftast i två steg. Först måste bakpå, eller bakre passagerarsätet, tas bort. De flesta Ninja modeller har en sadellåset monterad på vänster sida av svansen spackling, vanligtvis strax utom synhåll. Sätt in tändningsnyckeln i låset och vrid, och baktill ska poppa loss. Ta bakpå helt genom att lyfta den främre delen av sitsen upp sedan framåt för att rensa fångsten fliken på svansen. Borttagning av ryttarens sadel kan vanligen göras genom unlatching den med en spak gömd inuti svansen spackling facket. Vissa modeller är dock fästa sadeln på ramen med Allen huvudet bultar. I det här fallet, lyfta kanten av sitsen uppåt nog att glida en insexnyckel i skruvskallen och skruva. När bultarna tas bort, dra sadeln uppåt och baksidan av motorcykeln för att rengöra anslagsfliken under bränsletanken. Några av Kawasakis äldre sportmotorcyklar, såsom EX250 eller pre-2000 ZX-modeller, var utrustade med ett stycke säten och tas bort som en helhet. Lyckligtvis var dessa platser säkras med sätet lås och nyckel metod, liknande den baktill på nyare modeller. Sätt nyckeln, vrida, pop och ta bort.
Cruiser Models

Med säte utanför en Vulcan cruiser skiljer mellan de olika modellerna. Vissa nyare modeller, såsom Vulcan 1700 Classic, använd en knappat sadellåset. Bara att sätta i nyckeln, låsa upp sitsen och dra bort från ramen. Andra modeller är emellertid fäst medelst bultar. Skruvade säten är oftast fäst vid alla fyra hörnen, med en uppsättning skruvar på sidorna och baksidan av sätet och en metall anslagsfliken säkra framför sitsen på ramen. Lyft upp kanten på sätet för att lokalisera och ta bort sidkolvar. Den bakre bulten är oftast det enklaste att hitta eftersom det ofta är inskruvad i den bakre stänkskärmen. När bultarna tas bort, lyft upp sätet och bakåt för att lossa sitsen från ramen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106110.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.