Hur Lufta bromsar på en kinesisk 150cc ATV

De flesta kinesiska ATV förlita sig på ett par bromstrummor bak båda framhjulen och en enda skivbroms längs bakaxeln. På vissa modeller är de främre trumbromsar ersättas med skivbromsar för ökad bromskraft. Hydrauliska bromsar är benägna att luft och vatten infiltration som minskar bromseffekten. Detta upplevs ofta som en mjuk känsla i bromshandtaget och bromspedalen, samt en ökning av den ansträngning som krävs för att stoppa. Ta bort luft och vatten från bromssystemet, eller blödning, sker genom en uppsättning munstycken inbyggd i bromsoken. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Jack
stjärnskruvmejsel
Handpump
DOT 3 eller 4 bromsvätska
Box-end skiftnyckel set
Tre fötter, 1/4-tums innerdiameter vinyl slang
Shop handduk
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Front Disc Brake Blödning Tillvägagångssätt
1

Parkera ATV över en nivå arbetsyta. Lossa båda främre hjulmuttrar lug med en hylsa och en breaker bar. Lyft framhjulen från marken med hjälp av en domkraft. Ta bort muttrarna och båda framhjulen.
2

bort vätskebehållaren locket framifrån bromshuvudcylindern på höger handtag med en stjärnskruvmejsel. Dra gummimembran ut ur reservoaren. Suga ut det mesta av bromsvätska från behållaren med hjälp av en handpump. Lämna minst 1/8-tums av vätska i reservoaren för att förhindra luft från att komma in i bromssystemet.
3

Fyll behållaren tre fjärdedelar fulla med DOT 3 eller 4 bromsvätska.
4

Dra gummi locket på vänster bromsok avluftningsventil, ligger på toppen av bromsok. Slip ett box-nyckel över den sexkantiga delen av ventilen, tryck sedan en tre meter lång bit av 1/4-tums innerdiameter klar vinyl slangen över ventilen. Placera den andra änden av slangen i en återförslutningsbar plastförpackning.
5

Vrid avluftningsventilen moturs ett kvarts varv, med nyckeln, för att öppna ventilen. Dra in bromsspaken långsamt för att driva en liten mängd av luft och bromsvätska ur avluftningsventilen och in i slangen. Vrid ventilen medurs för att stänga ventilen, sedan långsamt släppa bromshandtaget för att dra ny vätska in i bromssystemet. Upprepa fyra till fem gånger, sedan fyller på behållaren.
6

Kontrollera bromsvätskan instängd i slangen. Helst ska vätskan vara ljust bärnstensfärgad och bör inte innehålla luftbubblor eller skräp. Fortsätt att lufta bromssystemet om bromsvätskan blir för mörkt eller är fylld med luftbubblor eller skräp.
7

Dra avluftningsventilen mot bromsoket när bromsvätska i slangen är ren och fri från bubblor. Dra slangen bort från avluftningsventilen, med en butik handduk, tryck sedan gummihättan på plats.
8

Avlägsna gummiproppen från höger bromsok avluftningsventil. Placera din nyckel och slangen över avluftningsventil. Lufta höger bromsok tills bromsvätskan är ren och fri från bubblor. Dra avluftningsventilen och skjut gummihättan på plats.
9

Fyll behållaren med bromsvätska, tryck sedan gummimembran på plats. Pumpa in bromshandtaget flera gånger. Spaken ska kännas fast när den passerar halvvägs genom sitt utbud av rörelse, långt innan den når rätt handgrepp. Re-bleed båda bromsok om bromshandtaget känns mjuk eller om den kan dras helt åt handtaget. Sätt tillbaka behållaren locket om spaken känns fast.
10

Montera båda framhjulen på ATV, sedan skruva åt muttrarna på plats för hand. Sänk ATV till marken, sedan dra åt muttrarna till 56 foot-pounds med en momentnyckel.
Rear Disc bromsluftning Procedure
11

Följ broms slang från den bakre bromsok, som ligger på höger sida av den bakre svingarmen, till den bakre bromshuvudcylindern nära höger bakskärm. Ta av locket från huvudcylindern vätskebehållare, antingen genom att skruva det för hand eller med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Dra gummimembran ut ur behållaren.
12

suga ut det mesta av bromsvätska från behållaren med hjälp av en handpump. Lämna minst 1/8-tums av vätska i reservoaren för att förhindra luft från att komma in i bromssystemet. Fyll på reservoaren tre fjärdedelar fulla med DOT 3 eller 4 bromsvätska.
13

Dra gummilocket bort av avluftningsventilen vid toppen av den bakre bromsok. Slip ett box-nyckel över den sexkantiga delen av ventilen, tryck sedan en tre meter lång bit av 1/4-tums innerdiameter klar vinyl slangen över ventilen. Placera den andra änden av slangen i en återförslutningsbar plastförpackning.
14

Vrid avluftningsventilen moturs ett kvarts varv med skiftnyckel för att öppna ventilen. Tryck ner långsamt på den bakre bromspedalen för att driva en liten mängd luft och bromsvätska ur avluftningsventilen och in i slangen. Vrid ventilen medurs för att stänga ventilen, sedan långsamt släpper bromspedalen för att dra ny vätska in i bromssystemet. Upprepa fyra till fem gånger, sedan fyller på behållaren.
15

Inspektera bromsvätska instängd i slangen. Helst ska vätskan vara ljust bärnstensfärgad och bör inte innehålla luftbubblor eller skräp. Fortsätt att lufta bromssystemet om bromsvätskan blir för mörkt eller är fylld med luftbubblor eller skräp.
16

Dra avluftningsventilen mot bromsoket när bromsvätska i slangen är ren och fri från bubblor. Dra slangen bort från avluftningsventilen med hjälp av en butik handduk, tryck sedan gummihättan på plats.
17

Fyll behållaren med bromsvätska, tryck sedan gummimembran på plats. Pumpa på bromspedalen flera gånger. Pedalen bör känna successivt fastare när den rör sig genom sitt utbud av rörelse. Re-lufta bakre bromsok om bromspedalen känns mjuk under hela sitt utbud av rörelse. Sätt tillbaka behållaren locket om pedalen känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111736.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.