Hur ta isär Honda MC Struts

Stagen på din Honda motorcykel kräver service från tid till annan. Mono-chocker, är som de som finns på smuts cyklar, och dubbla stötdämpare finns på landsvägscyklar, bort från motorcykeln och demonteras vid service av chocken stav, eller byta spiralfjädern och säten våren. Erfarna mekaniker har en talang för att ta fjäderben isär i mindre än en minut utan assistans. Din första pådrag vid demontering en Honda strut är lättare med hjälp av en assistent. Saker du behöver
Skiftnyckel
Stor platt skruvmejsel
träkloss
Liten platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Fäst en skiftnyckel på den stora muttern vid basen av spjället justeraren (clicker) vid den nedre änden av stöttan. Sätt i ena änden av en stor platt skruvmejsel eller stången genom den nedre Shock Mount nedanför spjället justerare.
2

Håll medurs tryck på nyckeln som du vrider Shock Mount moturs med en skruvmejsel som en spak. Vrid chock mount tills klickern fliken på chocken stången linje med det öppna facket i spjället justerare. Skruvfjädern sträcker helt på denna punkt, vilket är nödvändigt.
3

Ställ strut upprätt på ett träblock. Sätt båda händerna atop spiralfjädern cap. Tryck ned locket för att komprimera spiralfjädern och lindra spänningar på fjädersätena.
4

Be en assistent att lyfta fjädersätena på varje sida av chocken spö, eller enstaka fjädersätet, ut av urtagen i fjäderhatten hjälp av en liten platt skruvmejsel.
5

För den övre spiralfjädern locket på den övre änden av stöttan. Skjut spiralfjädern utanför den övre änden av stöttan. Skjut nedre fjäderhatten upp och från den övre änden av stöttan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110890.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.