Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad Underhåll göra när dragande en glasfiber båt?

Din glasfiber båt kan erbjuda många års glädje om dig ordentligt dra ut den och bevara den på en regelbunden basis. Om du försummar båten, kan du förkorta dess livslängd och sänka båtens prestanda. Du kan till och med sluta med en rejäl reparation och service räkningen på grund av försummelse. Några dagar varje år bör vara tillräckligt för att helt rengöra, reparera och måla om båten för optimal prestanda. Rengör undersidan

Rengör undersidan av din glasfiber båt varje år. Om du gör det varje år, kan du fånga alla marina tillväxt innan den byggs upp och blir svåra att ta bort. Om du tillåter att tillväxten ligger i, kan vatten tränga in i ytan och du kommer att ha lägre bränsleeffektivitet och prestanda. När du drar ut båten, använda en högtryckstvätt för att rengöra båten ytorna grundligt.
Kontrollera rullningsanordningen


Kontrollera regelbundet din löpverk när du drar i glasfiber båt ut för att dra den. Detta är ett lämpligt tillfälle att undersöka och åtgärda eventuella problem med chassit. Några signaler om att detta område behöver uppmärksamhet eller underhåll är prop vibrationer, dålig motorprestanda eller redskap fungerar. Vanligtvis beställa delar att fixa eller reparera löpverk, så kolla dessa först och ofta.
Genom skrovet

Titta på genom skrovet rördelar. Om du har metallbeslag, kan de vända vitt eller grönt om de börjar korrodera. Om tillbehören är plast, undersöka dem för att se om de fortfarande är i funktionsdugligt skick. Byt kopplingarna när det behövs.
Kontrollera bottenförskruvningarna

Bottenförskruvningar är i motorns inlopp, generator vikar, avlopp kölsvinet och några andra butiker på din glasfiber båt. Dessa öppna och nära som behövs. Marine tillväxt, kan korrosion och nedbrytning förekommer i dessa områden. Inspektera dem när du dra båten ut. Rengör dem i både stängt och öppet läge månad för att hålla dem fungerar
Motor Underhåll

alltid kontrollera nivåerna motorns vätska och top off -. Om det behövs- -med den lämpliga fluiden. Städa upp spill omedelbart. Släng i rätt sopor kärl, aldrig i eller nära vattnet. Kontrollera batteriet för att kontrollera att det är rent, torrt och fulladdat. Titta på allt runt motorn, såsom bränsletankar och klämmor, för att se om det finns korrosion, smuts, rost eller skador. Adress och åtgärda vid behov.
Måla Botten

När du tar upp båten ur vattnet, kolla skicket på botten färg. Om det måste åtgärdas, sand den gamla färgen bort och åtgärda eventuella stötar, sprickor eller skador. Använd en dammfri slipmaskin. Applicera din ablativ måla med en roller eller spruta enligt produktens instruktioner. Aldrig kassera överbliven färg i vattnet. Det är olagligt och kan orsaka miljöskador. Låt färgen helt bota enligt anvisningar från tillverkaren innan nystart båten. Ett regelbundet underhållas botten lack förhindrar påväxtprojektet och annan beväxning på båten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104730.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.