Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Betong Planking Installation Boat Ramp

Byggandet av en båt ramp i en kropp av vatten är lättare att använda förspända betong plankor. Gjort precis för ändamålet, dessa plankor erbjuder användarvänlighet, styrka, dimensionering och snabb ramp konstruktion. De eliminerar även behovet av Fångdammar och pumpar. Site Selection

Området kring den föreslagna rampen bör vara tillräckligt stor för fordon och släp parkering och ganska platt, med ett område för rampen själv som sluttar ner i vattnet. Vattnet ska vara av tillräckligt djup att i slutet av rampen ska vara under minst fyra meter vatten under låg-vatten-perioder.
Site Preparartion

bästa tid att bygga en båt ramp är under låg-vatten under sommaren. Mer av banken kommer att exponeras under denna tid, som ger tillgång till mycket mer av rampen webbplatsen. Rampen område bör graderas till en lutning på 12 till 15 procent

. När det är möjligt, bör hela rampen vara en klass, men om det behövs, kan en liten förändring i lönegrad göras i rampen. Kontrollera att släpvagnen inte kommer att drabba rampen där betyget förändringar, och göra nödvändiga kvalitetsändringar så långt upp på stranden änden av rampen som möjligt.

Säng för de konkreta plankor bör vara nivå och om sex meter bredare än rampen plankor. Placera 3/4-tums krossad sten på vardera sidan av rampen för att eliminera risken för en släpvagn säkerhetskopiera över kanten på en planka och fastnar.
Konstruera Ramp

Tung utrustning kommer att krävas för att lyfta och placera de konkreta plankor. Plankor finns i olika bredder, upp till 26 meter från vissa källor, och är mycket tung.

Börja från toppen av rampen och placera plankorna nerför rampen och in i vattnet. Var säker på att ha tillräckligt bordläggningen under vatten för att rymma någon båt som kan lanseras.
P Om plankorna inte interlock med varandra, plats krossad 3/4-tums sten mellan plankorna. Större krossad sten, i fyra-till sex-tums intervall, bör användas för att utvidga och skydda vattnet änden av rampen. Detta kommer att förhindra erosion orsakad av utombordsmotorer under lastning av båtar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103462.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.