Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur bli av en begagnad båt

Hur som helst du ser på det, att bli av med en begagnad eller skräp båt är inte en lätt uppgift. Människor som äger en båt vet av hjärtesorg framkallas av blotta tanken på skilsmässan med det. Men om din båt har skadats och inte längre fungerar, är det dags att tänka att avyttra den. Alla stater kräver att du har din båt certifierats som obrukbar innan du bli av med det. Den officiella terminologi som används för att beteckna din båt som skräp, men varierar från stat till stat. I Kansas, till exempel, måste du följa rutiner enligt Avdelningen för motorfordon för att erhålla ett icke-repareras enligt registreringsbevis. Saker du behöver
Original intyg om titeln
Icke-repareras enligt registreringsbevis avgift
Visa fler instruktioner
Salvage Yard
1

ordna en inspektion av båten för att bekräfta din båt är oanvändbara och icke-repareras. Kontakta en auktoriserad inspektör skräp fordon, som kommer att kunna utföra inspektionen.
2

ansöka om certifiering. Exempelvis kräver delstaten Kansas alla skräp fordon att få certifiering som en "icke-repareras fordon." Inom en period av 30 dagar efter inspektionen, tillämpas på indelningen av motorfordon som använder föreskriven form TR-13. Bifoga en kopia av din båts intyg om titeln. Betala den angivna avgiften, vilket är samma belopp som för ett ursprungligt titel. Om ansökan lämnas in efter 30 dagars inspektion, lägg till $ 2 till avgiften beloppet. Vänta med att ta emot icke-repareras enligt registreringsbevis.
3

Kontakta en bärgning gård. Besök en lokal bärgning gård som accepterar skräp båtar. Förklara villkor för din båt. Om de vill titta, ordna en fysisk kontroll. Slutföra detaljerna i att sälja ditt skräp båt och förhandla fram ett pris. Ordna ett datum för varvet personal att bogsera båten borta.
4

Transfer båtägande. När bärgning gård personalen anländer, kontrollera och underteckna de dokument som fullständig överföring av äganderätten från dig till gården. Acceptera pengar de ger dig, och lämna över båten till dem tillsammans med den icke-repareras enligt registreringsbevis. Behåll en kopia av intyget för din bokföring.
Skrothandlare
5

Visit skrothandlare. Fråga återförsäljaren om han köper skrot från båtar och, om så är fallet, det belopp. Jämför återförsäljare och hitta en som betalar bäst. Ordna ett datum för återförsäljaren att komma och plocka upp båten skrot.
6

Ge skrot delar till dealern. Övervaka nedmontering och vägning av skrotet. Kontrollera vikten beräkningarna, och, om allt är i ordning, samla in betalningen.
7

dokument Surrender båt. Vid slutförandet av försäljningen, skriva eller stämpla ordet "Återanvända" om icke-repareras enligt registreringsbevis. Uppvisa intyget till Avdelningen för motorfordon.
Charity
8

Använd Internet för att söka efter en välgörenhetsorganisation. Många välgörenhetsorganisationer acceptera gamla båtar från donatorer. Besök webbplatserna för välgörenhetsorganisationer som båtar med orsaker, Båt Angel eller Donation Linje. Se till välgörenhet accepterar nonoperable båtar. Ta reda på om donation är avdragsgill för givaren.
9

Donera båten när du har valt en välgörenhetsorganisation. Kompletta former eller pappersarbete som ger båten detaljer och dess plats. Be om ett kvitto, som används för välgörande skatteavdrag.
10

bestämma datum för bogsering. När bogseringen personal anländer, får ditt kvitto och överföra båten och titel på dem. De flesta välgörenhetsorganisationer säljer båtar via stora auktionshusen. Erhålla från välgörenhet, en kopia av auktionen köpebrev, med det slutgiltiga försäljningspriset på donerade båt. Detta används för att hävda ett skatteavdrag för givaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103993.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.