Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar bort en 9,5 Evinrude Svänghjul

Den 9,5 HP Evinrude är en arbetshäst utombordsmotor, och även ganska tålig, kommer dessa motorer behöver underhåll förr eller senare. Bortsett från att se till att vattnet pumphjulet fungerar, är en av de nödvändiga underhålls punkter för denna motor inspektion av tändspolarna, poäng och kondensor. Slitna tändning delar orsaka dålig motorprestanda och du kommer att behöva byta ut dessa delar för en ordentlig tuneup. Du måste ta bort svänghjulet för att komma åt dessa delar. Saker du behöver
tunnväggig hylsa (7/8 tum) med handtag
Hylsnyckel Sida 3 årskurs 8 bultar för att passa hålen i motorns svänghjul
Harmonic balancer avdragare
Hammer

Visa fler instruktioner
1

Tag bort motorkåpan att exponera svänghjulet.
2

Använd hylsnyckel för att ta bort muttern i centrum av svänghjulet . Det tar ungefär tre till fyra varv för att ta bort muttern helt.
3

tag i svänghjulet på motsatta sidor och applicera tryck uppåt för att lossa svänghjulet från vevaxeln. Applicera en gungande rörelse samtidigt som du drar svänghjulet uppåt. Tappa inte woodruffkilen. Detta är en halvmåne-formade stycke stål som passar i en slits i vevaxeln. Svänghjulet kommer att ha en motsvarande slits i den. Om svänghjulet vägrar att vika, måste du använda avdragare. Installera vevaxel bulten, och trä den in tills bara några trådar visar på bulten. Detta säkerställer att avdragaren s bulten inte skadar vevaxelns gängor.
4

Montera avdragaren med de tre årskurs 8 bultar som passar i motsvarande hål i svänghjulet. Dra åt centrumskruven på avdragaren för hand. Använd en nyckel som passar avdragaren centrum bult att dra åt bulten lite mer. Använd hammaren för att ge avdragare s skruvskallen en skarp rap.
5

Vrid nyckel monteras på avdragare bulthuvudet medurs tills svänghjulet pops gratis. Den insats som krävs för att vrida nyckeln blir ljusare när svänghjulet arbetar sig fri. Leta vevaxeln nyckeln, även känd som woodruffkilen, och förvara den på ett säkert ställe.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104230.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.