Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder en Bayliner 2858 Command Bridge

Vinterförvaring en Bayliner 2858 Command Bridge, eller någon annan båt för den delen, är en del av att upprätthålla en båt korrekt. Om båten inte var ordentligt vinterbonade, det finns en god chans att nästa båtsäsong kommer börja katastrofalt för ägaren. Vinterförvaring förhindrar motorblock från sprickbildning, vattentankar och rör spricker och bränsle från att försämras. Vinterförvaring en Bayliner 2858 Command Bridge tar bara några timmar, och det är ett jobb som de flesta Bayliner ägare kan göra själva. Saker du behöver
Bränsle stabilisator
makt bricka
Bilge Cleaner Review hård borste
Marine frostskyddsmedel
5-liters hink
hörselkåpor
Motor imma förening
Motor Oljelänspump
Skruvdragare
Drain hink
Oljefilternyckel
Motorolja
Oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Även på ett bränsle docka, häll tillräckligt med bränsle stabilisator i bensintanken för att stabilisera en full tank. Fyll bränsletanken med bensin. Köra båten tillbaka till antingen en marina där båten är dockad eller båten rampen där den lanserades ska finnas tillräckligt med tid för att blanda bränsle stabilisator och bensin och kör stabiliserar bränslet genom bränslesystemet.
2 < p> Hämta båten ur vattnet. Ställ båten antingen på en släpvagn eller dess block så att båten ligger på en något bow-up vinkel. Effekt tvätta båtbotten för att ta bort alger eller marina varelser från botten av båten. Skruva av akterspegeln pluggen och ta bort den. Låt allt vatten rinna ut ur kölsvinet.
3

Rengör kölsvinet med en läns-rengöringsmedel, finns på de flesta marinor, och en hård borste för att ta bort smuts, sot och slam från slagvatten. Skölj kölsvinet rengöringsmedel och låt all sköljvattnet rinna ut ur akterspegeln hålet.
4

Fyll kölsvinet sumpen med rosa marint bruk frostskyddsmedel medan länspumpen är igång. Fortsätt att köra länspump samtidigt hälla kylarvätska i sumpen tills frostskyddsvätska rinner ur kölsvinet hamn i skrovet. Stäng av länspumpen. Upprepa detta med andra länspumpar och dusch länspumpar, om tillämpligt.
5

Kör pumpen sötvatten systemet och öppnar utloppen på alla sötvatten försäljningsställen tills sötvattentanken är tom. Stäng av pumpen. Häll en gallon av marin frostskyddsmedel och en liter vatten in i sötvatten tanken. Vrid pumpen igen och kör den tills den rosa lösningen rinner ut ur alla munstyckena. Stäng munstyckena och sedan stänga av pumpen.
6

Placera skaftet av en motorolja avloppspump i chucken på en skruvdragare och dra åt chucken. Skjut den lilla nylonrör ner till botten av oljetråget via oljestickan bostäder. Sätt utloppsröret i ett avlopp hink. Tappa ur motoroljan genom att sätta borren i växeln framåt och trycker på avtryckaren tills ingen olja kommer ut ur utloppsröret. Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel. Coat den nya oljan filtrets packning med motorolja och skruva fast den på motorn. Fyll motorn med lämplig mängd motorolja som anges av motortillverkaren. Placera en marina hörselkåpor på en enhet. Anslut hörselkåpor till en vatten tapp med en trädgårdsslang. Sätt på slangen. Starta motorn. Kontrollera mätaren oljetrycket för att säkerställa att motorn har rätt oljetryck. Stäng av motorn. Koppla bort trädgårdsslangen från hörselkåpor.
7

Öppna avtappningspluggarna i botten av motorblocket och att allt vatten i motorn rinna. Byt avtappningspluggarna. Avlägsna gnistfångaren från förgasaren.
8

Blanda en 50-50 lösning av marina frostskyddsmedel och vatten i en fem-liters hink. Placera hinken på badbryggan. Bifoga en kort längd av trädgårdsslang till hörselkåpor. Placera den andra änden av trädgården slangen i fem-liters hink.
9

Slå på motorrumsfläkten att evakuera eventuella rökgaser från motorrummet. Starta motorn och observera vätskenivån i fem-liters hink för att säkerställa att motorn drar kylarvätskan i det. När rosa frysskyddsmedel kommer ut utloppssidan av ute-enheten, spraya motor imma förening i förgasaren. Spraya imma föreningen in i förgasaren tills motorn dör. Byt gnistfångaren.
10

bort tändstiften ur motorn. Spraya cirka ett uns av imma-lösning i varje cylinder. Byt tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104645.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.