Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Aluminium eller galvaniserade ledningar i marint bruk

Elektrisk ledning skyddar ledningarna inuti det från den straffande miljö. I marina applikationer, innebär detta överdriven exponering för fukt och eventuellt salter. Av denna anledning väljer en ledning material som motstår korrosion. Aluminium eller galvaniserat stål kan utföra denna uppgift. Galvaniserat stål

midjestyrd stålslang är tillverkad i kraftig pipa som skyddar trådarna väl. En nackdel med stål är att den rostar snabbt när den utsätts för fukt. Denna naturliga process elimineras via en galvanisering process. Det finns två typer av galvanisering. Varmförzinkat process rockar insidan och utsidan på ett tunt lager av zink. Den galvanisering process gäller endast zink till det yttre av röret. Galvaniserat stålrör är billigare än aluminium ledningen och något starkare i att motstå mekaniska skador. Nackdelen är att om zinkbeläggningen är skadad på något sätt eller avklingat, börjar röret korroderar snabbt. Addera Aluminum Conduit

Aluminium är en av de mest förekommande metaller på jorden. Det används ofta för båtar och trailer är på grund av dess naturliga motståndskraft mot korrosion. När aluminium utsätts för vatten och fukt, oxiderar det som skapar en skyddande beläggning på utsidan av metallen. Även saltvatten kan inte korroderar aluminium, vilket är varför det är perfekt för båtliv applikationer. Den främsta orsaken aluminium ledning används inte mer är att det är dyrare än galvaniserad metall. Om du planerar att ha din båt under en längre tid, är det värt investeringen.
PVC ledning

PVC ledningen är ett alternativ som också är resistent mot korrosion från vatten. Det är ett styvt plaströr som är lätt att installera och billigt. En av dess styrkor är att det är vattentätt när den är korrekt installerad. Nackdelen med PVC är att det bryts ned långsamt på grund av exponering för solens ultravioletta strålar.
Installera Conduit

Conduit bör installeras på ett sätt som minimerar sin exponering för mekanisk åverkan. På golvet i båt längs promenadstråk är en dålig plats eftersom det kommer att ta konstant missbruk från fötterna. En enda körning av ledningen bör inte ha mer än 360 grader av varv. Detta för att underlätta fisket av ledningar genom röret i slutet av installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104731.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.