Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Båt Wiring Färger

Bilindustrin har standardiserade färgkombinationer för isolering används för att ansluta olika prylar och mätare i sina fordon, och båtbranschen har följt efter, om än med ett annat färgschema. Detta bidrar i hög grad när det gäller att ersätta elektriska komponenter, såsom trådar ofta försvinner in kablage slidor och kan inte fysiskt spåras. Den amerikanska Boat & Yacht Council har utvecklat en guide till båt ledningar. Viktiga Wires

Inte alla båtar har samma tillbehör. Till exempel behöver utombordare båtar inte länspumpar blåsmaskiner, medan inombordare och inombordare /utombordare gör. Det finns några trådar som är gemensamma för alla båtar, såsom jordkabel som är svart eller gul, tillbehör främsta tråd, den orange tråden som driver tillbehören switch, och huvudströmmen foder, en röd tråd som inte är anslutna till ett säkring och befogenheter distribution panel.
säkerhetsanordningar

Många båtar har ett antal enheter som är kritiska för en säker användning av båten på vattenvägar, som kabin och lanternor. Dessa två enheter är anslutna med mörkblå och grå ljus, respektive. Den varvräknare, som visar motorns varvtal i varv per minut, även fast med en grå ledare. De lanternor är anslutna till en strömbrytare eller en switch panel, vilket kommer att minska strömmen till en enhet om det drar för mycket ström. Den motorrumsfläkten är kopplad med en brun tråd med en gul rand. Har ett varierande antal mätare på instrumentbrädan, beroende på
Mätare

Boats fabrikat, modell och år av båten. Några av de mest kritiska mätare är det bränsle spårvidd, som är kopplad med en rosa tråd som ansluter den till det bränsle sändande enheten, oljan tryckmätare, som ansluter till oljan sändande enheten med en ljusblå tråd, och vattentemperaturen gauge , som är ansluten till vattentemperaturen avsändaren med en solbränna tråd.
Accessoarer

Båtar som är utrustade med en trim-och tilt-systemet har det trådbundna med en grön randig tråd för trim /tilt ned funktion och en blå randig tråd för lutningen upp /trimma ut funktionen. Om en båt har en elektrisk tändning snarare än en pull start motor kommer tändstiftsledningen vara lila. En gul tråd, vilket kan vara en jordkabel, skulle också kunna användas för kabeldragning en terminal regulator fält. Dess utgångspunkt krets kommer att kopplas med en gul tråd med en brun rand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104382.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.