Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att skarva en rad i en kätting

Många nya båtägare ansluter ett ankare linje till en ankarkätting genom att knyta den med en dubbelknut. Det brukar bara tar förlusten av endast ett ankare för att bryta den vanan. Skarvning ankarlinan till ankarkätting inte bara gör två oskiljaktiga, det är ett av tecknen på en erfaren båtägare. Skarvning ett ankare linje till ankarkätting ser ut som en komplicerad process, men är en lätt uppgift, för de flesta båtägare. Saker du behöver
Måttband
eltejp
Hårtork
Pocketknife
Butan fackla
Visa fler instruktioner
1

åtgärd 16 inches till 18 inches från slutet av ett tredelat ankarlina med ett måttband och linda flera varv eltejp runt ankarlinan vid den punkten.
2

tvinnas de tre delarna av ankarlina till den elektriska bandet. Wrap ändarna av varje sträng med minst två varv eltejp. Detta kommer att förhindra strängarna från repar upp sig.
3

Sätt de första och tredje strängar av ankarlinan genom en sida av den sista länken i ankarkättingen och den andra strängen genom den andra sidan för den sista längden av ankarkättingen. Ta tag i första och tredje strängar i ena handen och den andra strängen i den andra handen och dra trådarna i motsatta riktningar för att dra repet på kedjan.
4

Dubbelklicka trådarna tillbaka mot repet och hålla dem där med en hand medan skrumpning repet genom att applicera värme från en hårtork med den andra handen. Ta bort eltejp från ankarlinan.
5

Mata den andra delen av raden över någon del i ankarlinan och sedan under nästa strängen och mot twist. Utför samma procedur, känd som en tuffing, med den första strängen, sedan den tredje strängen. Alla tre separerade strängarna kommer att komma ut ur ankarrepet på samma nivå och från mellan olika strängarna i ankarrepet. Upprepa denna procedur två gånger till.
6

bort en tredjedel av de strängar som utgör varje sträng av repet börjar 1/2-tums förbi den punkt att strängarna kommer ut ankarlinan för tredje gången.
7

Värm en fickkniv med en butan brännare och håll kniven mot 1/2-tums stubbar att smälta dem till ankarlinan.
8

Gör ytterligare tre veck som tidigare med de tunnas ner strängarna, som bildar en avsmalning.
9

bort hälften av de återstående strängarna från varje sträng av repet börjar 1/2-tums förbi den punkt att strängarna exit ankarlinan efter tredje tuck.
10

Gör ytterligare tre veck som förut med den tunnas ner trådar som utgör den slutliga kona. Skär vad som återstår av de tre delarna, 1/2-tums förbi den sista tuck.
11

Värm fickkniv med en butan brännare och håll kniven mot de återstående 1/2-tums stubbar att smälta dem till ankarlinan, slutföra skarvning av ankarlinan till ankarkätting.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104596.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.