Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad orsakar en Spun Hub på en utombordsmotor?

En spunnen nav på en utombordsmotor händer när propellern kroppen lossnar från navet, vilket navet att snurra futilely utan att vrida propellern. Eftersom prop inte längre sitter fast, kommer det snurra så småningom ut och gå vilse. Då måste du gå till en prop butik och få ett nytt nav och stötta, vilket är en mycket vanlig reparation. Utslagning Något

Den vanligaste orsaken till en spunnen nav slår något medan propellern snurrar, oavsett om det är en sten eller en bit av sopor som trasslar upp i prop. Om detta händer, kommer du förmodligen medveten om det och vet att leta efter skador.
Age

Ibland, även om du aldrig har träffat något, bindningen mellan navet och propellern låter bara gå på grund av försämring av limmet runt gummit navet. Detta är en relativt enkel lösning eftersom de delar som faktiskt inte bruten - bara misslyckades. Eller, kan gummit i själva navet har krympt under årens lopp, vilket kräver ett nytt nav.
SNYFTVENTIL

Genomgångsventilen är en viktig del av motorns kylsystem, och om det går dåligt, kan det orsaka en spunnen nav. Detta beror på att den överskottsvärme ventileras av motorn kan värma navet och propellern till den grad av misslyckande som avgaserna går förbi navet.
Icke-Gummi Hubs
< p> Några nya propeller konstruktioner, så som Mercury rekvisita med Flo Torque II nav, är tänkt att eliminera spunna navet problemet helt. I stället för en gummi nav, men de använder en plastinsats, som enkelt kontrolleras och bytas ut av ägaren av båten. Den enda anledningen till dessa knutpunkter skulle snurra är om du träffar något hårt nog att klippa plasten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104625.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.