Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

DIY Outboard Motor Repair

En utombordsmotor kräver speciella fixar och om du hyr en mekaniker att utföra dem, kan det bli dyrt. Vad mer, under toppen båtsäsongen, kommer din lokala båt mekaniker att översvämmas med reparationer. En väntan på reparationer är inte ovanligt, och det betyder missade båtliv möjligheter precis när du vill vara på vattnet mest. För att undvika detta, här är några DIY yttre reparationer du kan göra på egen hand. Fuel Tillsatser

en sak du kan göra för att reparera en utombordsmotor som lider av flera symtom såsom sputtring, tvekar vid start eller oförmåga att börja är att lägga bränsle behandlingar. Det vanligaste är en etanol behandling, som innehåller en kemikalie som balanserar den kondens och vatten problem etanol kan orsaka i en båtmotor som påverkar utförandet av sina delar. Lägga denna behandling till bränsleblandningen innan utombordaren minskar denna skadliga effekt och håller motorn i trim. Detta underhåll steg är avgörande om du är som bränsle sina båtar med gas från en bensinstation och inte en småbåtshamn, eftersom chansen finns etanol i macken bränsle.
Vattenpump Demontering

Ta bort och byta vattenpumpen är en annan DIY-lösning. För att ta bort en vattenpump, först hitta den på din utombordsmotor genom att kontrollera din bruksanvisning. Lossa de yttre bultarna som ansluter pumpen till huset. Ta bort kopplingen med lämplig hårdvara, typiskt en hylsnyckel och tång. Koppla skiljelinjen genom att värma den med en acetylen fackla. När detta tas bort, lokalisera mässing stiften och ta bort dem.
Montering

att montera tillbaka vattenpumpen, upprepa stegen ovan i omvänd ordning. Fäst maskinvara som ansluts vattenpumpen, glider in stiften i lämpliga platser. Smörj alla delar som du arbetar för att säkerställa en smidig passform och enkel drift. Anslut sedan skiljelinjen med den nya hårdvaran som medföljer pumpen. Höljet är nästa. Smörj alla skruvar runt huset och montera den, dra sedan åt bultarna med nyckel. Noga följa installationsanvisningarna, eftersom alla modeller varierar i design och installation metoder.
Slangar

Inspektera slangar och packningar runt utombordaren, särskilt bränsleledningar och lökar primer , varannan månad. Kontrollera om sprickor, revor och porer som ofta bildar, speciellt i fiskefartyg. Stepping på dessa linjer kommer att orsaka mikroskopiska sprickor och revor, så även om du inte ser något slitage, ersätta dem varje säsong eller två. Detta håller utombordaren fungerar smidigt och effektivt och förhindrar gasläckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103497.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.