Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Gelcoat Färger

Förstå karaktären av gelcoat hjälper dig matcha, reparation och eventuellt välja gelcoat färger. Gelcoat färg skiljer sig från färgen i ett antal olika sätt. Färgen är inte ett tunt skikt på ytan. Färg emulgeras i gelcoaten. Den gelcoaten i sig är ett skikt av harts på toppen av glasfiber. Vanligtvis används i samband med en form, ger det en slät yta som kan poleras eller ens slipas utan att nå skiktet av fibrer eller slipar genom färgen. Sol och Exponering

När en färg utsätts för solsken och element, tenderar det att blekna. Den fädning orsakas av oxidation från två källor. Fotokemisk nedbrytning orsakas av solen. Det är ett svar från kromoforer till vissa våglängder av ljus - särskilt ultraviolett ljus. Ultraviolett ljus orsakar en molekylär förändring kallas oxidation till utsatta färger, vilket resulterar i mindre levande nyanser. Ljusnedbrytning händer med en viss grad även om deras är en klarlack av lack eller vax över gelcoaten. Oxidation kan även ske med direkt kontakt med ett antal kemikalier, inklusive salt vatten. Kontakt oxidation kan förhindras från att från en ogenomtränglig klarlack, medan oxidation från fotonedbrytning inte kan.
Factory Färger
färger

på fabrik har inte bleknat av solen eller kemisk kontakt . De är en ren färg blandat med en bas eller medium. Gelcoat tenderar att skilja sig från auto måla eftersom auto färg är lättare att täta och inte nedsänkt i kemikalier som orsakar kontakt oxidation. Du kanske har försökt att matcha färger fabriken bil med en färg kod och märkte matchen är inte perfekt på grund fotonedbrytning. Utmaningen med båtar är större. Till skillnad från bil färger, gelcoat färger tenderar att blekna snabbare, så fabriken färgerna inte matchar gelcoat som har utsatts för någon längre tid. Men om ett tunt lager av gelcoat avlägsnas, kommer det skikt som nyligen exponeras inte oxideras och kommer noga tändsticksfabriken färger. Ibland båtarna är helt kratsade till sin ursprungliga färg.
Matchande färger för reparation
Matchande

gelcoat färger är både konst och vetenskap. Du kan göra en reparation med en fabrik färg, sedan återställa hela skrovet genom polering. Du kan också lita på en perceptuella trick. Om matchade färgen är nära och reparationen är gjort bra, är det svårt att urskilja liknande, närliggande nyanser. De är som kamouflage. Om färgen på skrovet är bara lite bleka - kanske omärkligt utan att jämföra det med en ursprunglig färgruta - du kan behöva tona gelcoat patch för att matcha skrovet. Mättnaden av färgtonen blir lägre från blekningseffekt. Mycket små mängder av vitt läggs till gelcoat mixen skall få dig.
Fade-benägen Colors

Vissa färger och toner är mer benägna att blekna än andra. Mörkret av en färg är dess ton. Mörka toner har en större tendens att blekna eftersom de tenderar att absorbera UV-ljus i stället för att reflektera den. Ljusa eller rika nyanser tenderar att innehålla fler oxider, så de är mer benägna att oxidation - den kemiska nedbrytningen av deras oxider. Dessa är ljust röda, gula, blå, gröna: primära och sekundära färger. Jordfärger utan de levande nyanser är mer stabila. Den typen av nyans gör också en stor skillnad. Oorganiska nyanser är mer stabila än ekocolan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104534.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.