Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en Mercruiser Alpha One

Den Mercruiser Alpha One inu-drev gränssnitt med båtens motor för att hjälpa köra båten. Enheten är kompatibel med en mängd olika motorer, upp till 300 hk. Den utmärker sig med redskap rotationer mellan 1.47:1 och 2.40:1 och fungerar med propellrar upp till 15 inches bred. Typiskt, inu-drev tyda motorproblem, t.ex. en trasig förgasare eller ett igensatt avgasrör. Om du är obekant med båt underhåll, ta din Alpha One till en mekaniker. Saker du behöver
Rod
Wrench
Skruvmejsel
Fuel
Tänger
Tändstiftshylsa
Visa fler instruktioner
1

Städa ur grenrören och avgasrör om drevet överhettas. Inspektera grenrör och rör för träskor och ta bort eventuella igensatta objekt med en stav eller ta tag i objektet med handen och dra ut den ur röret.
2

Undersök slangen som förbinder drevet till motorn. Om någon av slangen är lös, koppla in den igen.
3

Töm motorn på bensin med en bränslepump. Fyll på Alpha One kompatibel motor med nytt bränsle. Gammalt bränsle ibland pooler i tanken eller obligationer med vatten, vilket orsakar motorproblem.
4

Försök att starta Alpha One kompatibel motor. Lyssna efter missljud. Om motorn stannar eller hakar, ligger problemet med förgasaren eller tändningen. Om motorn låter konstigt, lider motorn sannolikt från trasiga kedjor, lager eller brist på tryck.
5

Avlägsna avledare ovanpå förgasaren och undersöka förgasaren. Om förgasaren är sprucken eller skadad, byt ut den. Flytta Mercruiser Alpha One gasvajer framåt och bakåt medan du undersöker förgasaren. Om bensin strömmar smidigt, ljuger inte problemet i bränslesystemet.
6

Leta fördelarlocket centrum terminal. Fatta spolkabeln med tång tändstiftet och dra bort det från mitten terminalen. Skjut kabeln mot en jordpunkt som inte vidrör metall. Vrid starter och undersöka tråden. Om det finns en gnista, tändstiftet trådarna och tändstift är inte problemet. Om gnistan tråden inte tänds, byt tändstift.
7

Rengör batteripolerna, om motorn inte vända. Sätta båten i friläge och hoppa starta utombordsmotorn starter solenoid. Om solenoiden inte startar, ta bort två eller tre tändstift och försöker starta motorn igen. Om motorn startar, lider den troligen från avgaser problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104253.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.