Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Wooden Boat byggteknik

Bygga en träbåt är en unik erfarenhet av snickeri. Till skillnad från de flesta möbler, båtar har några raka linjer, vilket gör deras konstruktion lika mycket en konst som en vetenskap. Skrov, däck och leder alla böjda, och behovet av att träffa varandra tillräckligt noggrant för att vara robust och vattentät. Framgångsrik båtbyggeri kräver en god förståelse av material, en massa tid och en hel del tålamod. KLINKBYGGD Hull

KLINKBYGGD konstruktion är en traditionell metod för att skapa en båtens skrov. En KLINKBYGGD är en lång, tunn planka som är böjd över revbenen av skrovet. En annan KLINKBYGGD därefter överlappas på kanten av den första KLINKBYGGD, och denna process fortsätter att skapa en stark och vattentät skrov. Den färdiga påminner effekten clapboards på sidan av ett hus, med undantag av att skrovet är krökt snarare än platt, och kan skära effektivt genom vatten. KLINKBYGGD konstruktionen är en av de äldsta metoderna för båtbyggeri, och det var en nödvändig metod innan förekomsten av plywood, glasfiber eller varor av annat slag.
Decks
< p> Däck är en viktig del av en stor båt, i att de stöder besättningen medan de seglar båten, och skydda området under däck från att bli blöt, och båten från potentiellt översvämmas. Trädäck konstruktion är vanligtvis utförs med tunga-och-spår lövträ, en process som gör att träet att låsa samman för att förbättra sin ogenomtränglighet för vatten. Kombinerat med en vattentät yta på toppen av trä, skapar denna metod sjödugliga däck.
Finish Cabinetry för båtar

Traditionell båt skåp ibland kallas "metallic", eftersom den var gjord av ljust shellacked mahogny. Interiör skåp för båtar är mer lik möbelsnickeri än de flesta aspekterna av båtbyggeri, men det kräver förmåga att passa rätsidiga händelse varor till en krökt skrov, en process som kan vara frustrerande. Mahognyfinish arbete är också ofta tillämpas på däck, oftast på sidorna av kabinen och på lederna mellan däcket och skrovet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103695.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.