Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar Båt Molding

Molding på en båt är en av de många element som utgör den övergripande strukturen av fartyget. Det är vanligast i områden som vattentrycket pågår och hjälper begränsa vatten från att nå känsliga områden genom att skapa en gummitätning mellan ytan den är installerad över. Vanligtvis installeras inuti en metall-kanal, ersätter båten formning ibland krävs på grund av slitage från ålderdomen eller exponering för år av saltvatten. Byta gjutning på båten hjälper till att hålla den i vattnet i många år framöver. Saker du behöver
Brukskniv
Nya gjutning remsor
Sandpapper
Aceton
Rag
Blue målartejp
tätningspistol
silikon täta
Visa fler instruktioner
1

Ta del av gjutning som du tycker behöver bytas ut och ta den till din lokala båt butik för att beställa eller köpa ett nytt avsnitt av rätt längd. Skär den drabbade delen av gjutning med mattkniv och försiktigt bort den från metall-kanal (eller ytan på båten, beroende på var du tar bort listen, eftersom vissa områden inte kräver en kanal och har installerats direkt på ytan av kärlet).
2

Ta bort alla gamla avsnitt av gjutning innan du installerar ett nytt, när du behöver det silikon och ny gjutning att binda helt med ytan utan inblandning av gammalt material. Ta ett blad brukskniv och håll den platt mellan fingrarna för att dra tillbaka någon gjutning som fortfarande höll fast vid de ytor där du kommer att installera nya gjutningen. Sand området för fullständig borttagning av gammalt material, och gnida ett tunt lager av aceton över ytan med en trasa för extra städning.
3

Stick blå målartejp längs kanterna av kärlet där du installerar gjutning utan en metall-kanal som en guide för silikon. Tryck tejpen ordentligt med fingrarna, och följa linjen i den gamla gjutning så att du har en tydlig guide att använda när du sprider silikon för nästa skikt.
4

Placera röret av silikon täta till tätningspistol. Skär spetsen med mattkniv så att du har en ungefär 1/8-tums hål i slutet av röret. Tryck försiktigt på avtryckaren på kittspruta och applicera silikon lim på det område där du kommer att tillämpa den nya remsor av gjutning. Placera det nya formningsmaterialet direkt på silikonadhesiv och tryck fast den med fingrarna, arbeta dig ner längden.
5

Låt silikonet minst 24 timmar torktid innan du tar bort målartejp på områden som saknar en metall-kanal. Ta bort tejpen långsamt och skär eventuellt överskott silikon med brukskniv att lämna en ren, färdig kant.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103756.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.