Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man håller en utombordare från Frysning

När båtlivet sent in på säsongen, kan du behöva vidta åtgärder för att förhindra kallt vatten från cirkulerar genom utombordsmotorn och frysning. Frysning kan orsaka allvarliga skador på vattenpumpen eller pumphuset. Om motorn har aluminiumdelar, kan de spricka, helt förstör motorn. Med förberedelser, kan du njuta av ett kallt väder båttur utan att oroa sig besvär och höga kostnader för att behöva en räddningsaktion. Dra en båt från vattnet kan vara dyrt, förutom reparationskostnader. Saker du behöver
låg viskositet motorolja
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Innan du startar, kontrollera oljenivån. Lägg 5W30 eller 10W30 olja, beroende på tillverkarens specifikationer. Kvicksilver och Yamaha rekommenderar 10W30, medan Honda föreslår 5W30. Om du är osäker på vikten av oljan redan i motorn, tömma den och ersätta den med den vikt som anges i bruksanvisningen.
2

Kör motorn i några minuter medan båten är fortfarande på vagnen så att oljan att grundligt cirkulera genom motorn och smörjer de interna komponenterna. Stäng av motorn och omedelbart starta båten så den träffar vattnet medan motorn fortfarande är varm. Addera 3

Efter sjösättning, undvika att höja motorn. Håll motorn vinkelrätt mot ytan för att förhindra infångning vatten inne i pumpen och bostäder. Håll dig borta från grunda områden för att förhindra skador på propellern. Om du dockar båten, hålla motorn i vattnet och täck den med en presenning för att isolera den.
4

Innan du tar båten från vattnet, höja aktern med motorn i ned läge för att tillåta den att rinna. När dränerad, kan du tilta motorn samtidigt dra båten ur vattnet. Återgå motorn till det nedre läget när det är på släpet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104533.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.