Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man identifierar Hur gammal en Honda utombordare är med serienumret

Honda utombordare har varit i produktion sedan 1960-talet. Medan en mängd olika motortyper har framställts i denna period, modellerna delar alla en standardmetod för identifiering, i form av deras serienummer kod. Detta gör det möjligt att identifiera hur gammal en Honda utombordare är med serienumret. Saker du behöver
Honda utombordsmotor
Visa fler instruktioner
1

Undersök fästen för din motor. Serienumret, även kallad modellnummer, är tryckt på vänstra fästet när du tittar på motorn från utsidan av båten. Serienumret består av en sträng av mellan nio och 11 bokstäver och siffror.
2

Ignorera de första bokstäverna, vilket kommer att vara "BF", eftersom detta är koden för "Honda "och därmed visar att motorn är egentligen en Honda utombordare. Ignorera de nästa två siffror eller tre siffror om den tredje siffran i serien är ett "P", eftersom dessa representerar hästkrafter i motorn. Den "P" anger att propellern är en "hög dragkraft" modell.
3

Notera de nästa två siffrorna, som kommer att vara antingen en bokstav följt av ett nummer eller två bokstäver. Detta är koden för tillverkningsåret. Om den andra siffran är en X-eller en Y, var motorn som produceras under 1999 eller 2000. Om den andra siffran är en, två eller högre, utgör detta den tillverkningsår i detta årtusende. D1 indikerar produktion 2001 medan A3 anger 2003.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103375.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.