Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Rebuild jag Marina Generatorer för ett High Output?

Rewiring din generator för mer elproduktion kan tillåta dig att driva fler apparater eller högre apparater strömstyrka på din båt till sjöss. På grund av olika utföranden för marina generatorer, kan det finnas nyanser som är specifika för varje generator modell. Beroende på din situation, kan du överväga att ta bort spänningsregulatorn från generatorn, så att den kan rikta all sin el till en strömkälla. För att göra detta, behöver du även en laddningsregulator och dumpa lasten att avleda onödiga el från de marina eller djupcyklingsbatterier. Saker du behöver
skruvmejsel skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Wiring
AWG kabel
Lödkolv
Lödning veken
laddningsregulatorn
Dump belastning
Visa fler instruktioner
1

Leta efter ett kopplingsschema för din generator. Kontrollera att se huruvida generatorn använder en extern spänningsregulator eller om det är en del av inredningen i generatorns enheten.
2

Öppna den yttre hölje av din generator med skruvmejslar och hylsnycklar, beroende på generatorns konstruktion. Ta bort de trådbundna spolarna inom din generator. Du kan behöva desolder de elektriska anslutningarna mellan spolarna och resten av generatorn. Håll lödkolv bredvid leden och värm tills lodet börjar smälta. Håll lödkolv till en lödning veke för en eller två sekunder och sedan dra upp lodet med veken.
3

Varva ner de buffrade trådspolarna. Rewind spolarna tätt med en tjockare spårvidd spole, vilket kommer att möjliggöra ökad strömstyrka produktionen av generatorn. Löd eller skruva i de trådbundna spolarna i generatorn bostäder och säkra huset så att generatorn har samma utseende som tidigare.
4

Ta spänningsregulatorn från generatorn. Beroende på den marina generatorns konstruktion, kan detta också kräva avlödning spänningsregulatorn från resten av generatorns kretsar. Skarv i en tråd i generatorns kretsar att byta spänningsregulatorn. Skarva tråden genom strippning av ändarna av en förkortad skarvning tråd liksom trådarna i generatorn där regulatorn brukade vara placerade. Vrid trådbundna ändarna runt varandra och värma upp trådarna med lödkolven. Värm lod och röra lodet till de tvinnade trådarna tills skarven är täckt med lödning. Använd värmeisolerade förpackningslicens slang, appliceras med en tändare, för att ge en skyddande isolering barriär för lederna.
5

Wire generatorn till en laddningsregulator, som kommer att förhindra marinan eller djupa batterier cykel från att bli överladdat nu att spänningsregulatorn är ute ur bilden. Använd en dimensionering diagram till storlek tråden baserad på ampacity av generatorn. Den laddningsregulatorn bör ha minst två utgångsklämmor. Wire både de primära och sekundära terminaler utdata med samma storlek tråd som leder in i generatorn.
6

Anslut den primära utgången på ditt batteri system med specialiserade öljetter för ditt batteri design. Anslut den andra utgången till en soptipp last, vilket kommer att fungera som en kylfläns där överskottsel kan tömmas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104292.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.