Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Gör det själv Båt Projekt

Glädjen i båtägande är inte begränsade till cruising på sjön, fiske eller skidåkning. Meka på de många projekt som uppstår är en del av den stolthet och glädje i samband med båtliv. Det verkar alltid vara projekt som behöver din uppmärksamhet. Skryta gå till ägaren som kan göra anspråk på, "jag gjorde det själv." Vinterförvaring Din Stern Drive eller Inombordsmotor

Vissa båtägare skygga vinterförvaring egen båtmotor. Detta är förståeligt eftersom underlåtenhet att göra detta på rätt sätt kan leda till svåra motorskador. Däremot kan en grundläggande förståelse för processen, och efter korrekt förfarande resultera i ett väl utfört arbete och en verklig känsla av prestation. Du kan också spara pengar genom åren. . Marinmotor mekanik ofta ut hundratals dollar för att utföra denna service med

Generellt sett finns det två fokusområden vid vinterförvaring en båtmotor: kylsystemet och cylinder smörjning. Ett ytterligare bekymmer för inu-drev båtar är lägre enhet smörjning.
Vinterhållning Kylsystem


I ett öppet kylsystem, är råvattnet pumpas upp till motorns kylning jacka från sjö eller flod där du båt. Det cirkulerar i kylsystemet och kastas ut tillbaka i vattnet via avgassystemet. När du drar upp båten ur vattnet för vintern lay-up, är det kylmantel full av denna råvatten. Detta vatten måste tappas. Det finns två skolor av tanke på den bästa användningen av frostskyddsmedel för vinterförvaring en båtmotor

. Vissa säger att fylla kylsystemet med frostskyddsvätska och lämna den för vintern. Andra säger att temporärt cirkulera frostskyddsmedel genom kylsystemet, sedan tömma den innan vinterförvaring. Antingen metod tjänar tillräckligt för att förhindra frysskador vatten i motorn.

Konceptet är ganska enkelt. Bifoga en vinterförvaring kit till vattenintaget. Tappa av råvatten från motorn och kylning jacka, fyll på med frostskyddsmedel, och sedan starta motorn. Detta inte bara cirkulerar frostskyddsmedel hela motorn, utan drar upp det från vattenintaget. Köp en vinterförvaring kit till ett marint delar butik.
Vinterförvaring cylindrarna

Imma motorn är ett viktigt steg i vinterförvaring en marinmotor. En tjock beläggning av olja appliceras till insugningsröret, ventiler och cylindrar före uppläggningen. Denna beläggning förhindrar rost och korrosion från att angripa de interna motordelar.

När du kör motorn, häll eller spraya imma olja i förgasaren tills motorn dör. Vid denna punkt, ta bort tändstiften och spraya imma olja direkt i cylindrarna. Hand-vev motorn för att sprida oljan genom hela cylindern, sedan tillbaka tändstiften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103426.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.