Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur felsöker jag min Johnson utombordsmotor?

Johnson utformat sin populära utombordare båt motor att köra för en lång tid. Dock kan en utombordare börja visa problem med allt från att inte börja lågt eller högt tomgång. Många saker kan orsaka dessa problem att uppstå, så det första steget är att felsöka utombordaren och bestämma den exakta problemet. Du bör göra detta innan motorn till en mekaniker. Hög tomgång hastigheter
p Om motorn har ett högt tomgångsvarvtal, bör du inspektera gasreglaget anslutning se till att komponenterna inte tvingar gasen till en högre position. På de flesta Johnson utombordare, det här kör kabel från sidan av motorn där gasreglaget sitter på båten. Om det är inte problemet, kontrollera anslutningarna inne i båten längs gasreglaget mekanismen. Slutligen, kontrollera bränslepumpen för skador eller slitage på linjerna. Problem med raderna kan leda till låg eller hög tomgång hastigheter och kan göra att motorn spotta eller vägrar att starta.
Oförmåga att starta
Underlåtenhet

att starta en annan typiskt problem med äldre Johnson utombordsmotorer. Börja med att kontrollera din gastank skador, bucklor eller slitage. Du bör också spola gas-och oljeledningarna och fylla på dem men försöker starta motorn igen. Om detta inte löser problemet, kontrollera batteriets kablar för slitage och skador. En dålig anslutning kan hindra din förmåga att starta utombordaren. Slutligen, se till att batterierna är fulladdade. Koppla in dem till en batteriladdning terminal, ladda batterierna, anslut dem till utombordaren, och försöker starta motorn igen. Om du misstänker att batterierna är döda eller inte kommer att hålla en avgift, köpa färskt dem att installera i deras ställe.
Poor Performance

grund av det sätt etanol reagerar med vattenånga i en utombordsmotor bör alla utombordare använda en produkt etanol behandling för att kompensera eventuella skador. Denna produkt, som du lägger till i bensintanken innan start, motverkar effekterna av etanol på motorns delar. Om detta inte förbättrar prestanda, kan du inspektera tändstiften, oljenivå, hydraulvätskor och avgaser. Rensa alla hinder från propellern och runt själva motorn. Om dåliga resultat kvarstår, kan du ha ett problem i motorns cylindrar eller bränslepumpen. Inspektera dem att se till att de fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103492.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.