Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar bort en Stuck Trolling Motor Propeller

Propellern som sitter på undersidan av trolling motorn är den viktigaste komponenten som driver båten. Propellern är designad för att slå i endera riktningen, så att båten kan röra sig framåt och bakåt. När trollingmotorns är i enhet, vänder propellern bort vattnet från botten av båten. Denna process gör att trycket från propellern rör sig vattnet för att driva båten framåt. Samma process gäller att flytta båten i omvänd. Med tiden kan propellern sönder eller varp från att träffa föremål under vattnet. Saker du behöver
vass kniv
Channellock tång
liten hammare
ny saxpinne
Gummiklubba
Propeller avdragare för trolling motorer
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket som
Rena trasor
Visa fler instruktioner
1

Placera trollingmotorn upp så att propellern kan nås. Leta reda på plast vingmuttern som håller fast propellern på propelleraxeln. Ta bort alla ogräs, gräs eller sträng virad runt propellern och axeln. Använd en vass kniv för att skära bort allt som är virad runt propellern eller axeln.
2

Nå insidan av propellern med en tång och ta tag i plasten vingmuttern. Vrid vingmuttern moturs tills det lossnar. Ta bort vingmuttern med fingrarna. Placera vingmutter i ett säkert område.
3

Ta planbrickan bakifrån vingmuttern och placera den med vingmuttern. Släta till saxpinnen insidan av propelleraxeln med en tång. Tryck upp på sprinten med en liten hammare för att ta bort den från axeln. Dra ut sprinten ut och placera den med vingmuttern och den platta brickan.
4

Knacka på baksidan av propellern med en gummiklubba. Om propellern kommer att vända, vrid den medan du knackar på baksidan.
5

Skaffa en propeller avdragare om du inte kan ta bort propellern med gummiklubba. Demontera propellern avdragare från lådan och läs instruktionerna. Placera den bakre spåret på avdragaren runt skaftet bakom propellern. Placera framsidan av avdragaren runt framsidan av propelleraxeln. Match framsidan av avdragare med centrum av propelleraxeln. Vrid justeringsskruven på framsidan av medurs avdragaren tills det är tätt mot mitten av propelleraxeln. Kontrollera att justeringsbulten har skärpts nog att hålla avdragaren till baksidan av propellern och den främre delen av avdragaren på framsidan av propelleraxeln.
6

Vrid justeringsbulten på framför avdragare medurs med en 1/2-tums enhet ratchet och en socket tills propellern är löst nog för att ta bort. Ta bort propellern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104420.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.